ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις

Τη δωρεάν είσοδο στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού για τους μαθητές των λαϊκών φροντιστηρίων του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε το Δ.Σ. του Οργανισμού με εισήγηση του Προέδρου του, Βασίλη Θωμόπουλου.

Στην εισήγηση του κ. Θωμόπουλου αναφέρεται: 

«Η κατάσταση στην παιδεία δεν εξαιρείται από την γενικότερη ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ενισχύεται με το 3ο μνημόνιο, που ψηφίστηκε από όλα τα αστικά κόμματα στη Βουλή. Τα παιδιά μας και η ολόπλευρη μόρφωσή τους, αποτελούν «δημοσιονομικό κόστος», που πρέπει να περικοπεί. Πρόκειται για πολιτική αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική.

Απαξιώνει την γνώση, την μόρφωση, στραγγαλίζει κάθε διάθεση για μάθηση. Η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν από την τσέπη της (όσες μπορούν) για να καλύψουν τα κενά στη γνώση των παιδιών τους.

Τα προηγούμενα χρόνια, εκατοντάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από δομές που λειτούργησαν στην πόλη μας με τη στήριξη εργατικών σωματείων, της λαϊκής επιτροπής προσφυγικών, των φορέων της εκπαίδευσης, φοιτητικών συλλόγων, σαν έκφραση αλληλεγγύης. Ευαισθητοποιημένοι καθηγητές επίσης προσέφεραν στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου». Αποτελεί την πιο συγκροτημένη έκφραση αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες, σε συνθήκες κρίσης, στον τομέα της Παιδείας. Η λειτουργία αυτών των δομών αποτελεί πλέον «θεσμό» για την πόλη μας.

Σήμερα, με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων οργανώνεται η αναβάθμιση της λειτουργίας του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης», με τη συμβολή όλων των φορέων. Για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου καθιερώνει, για τους μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου:

Δωρεάν είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του Οργανισμού με την επίδειξη ειδικής κάρτας και της αστυνομικής ταυτότητας. Επίσης, δωρεάν πρόσβαση στους εκπαιδευτικούς - καθηγητές των Λαϊκών Φροντιστηρίων.
Έκπτωση 60% στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου και του Εικαστικού Εργαστηρίου. Άλλωστε, υπάρχει η δυνατότητα για συμμετοχή στις δωρεάν δομές του Πολιτιστικού (Χορευτικό, Μπαντίνα, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων)».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …