Σε αργία Δήμαρχος για....παράνομες προσλήψεις!

Σε τρίμηνη αργία για «σοβαρή παράβαση καθήκοντος» έθεσε τον πρώην δήμαρχο Μάνδρας–Ειδυλλίας Γιώργο Δρίκο με απόφαση της η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Καλλιόπη Καρδαμίτση, αφού όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, ο κ. Δρίκος το 2011 προχώρησε σε πρόσληψη συμβασιούχων χωρίς να ορίσει εξεταστική Επιτροπή με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή του το ΑΣΕΠ «να γίνει άτακτη παραλαβή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, να μη γίνει σωστή αξιολόγηση των υποψηφίων και να προσληφθούν άτομα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του άρθρου 21 του Ν2190/94».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση ενώ το ΑΣΕΠ ζήτησε να λυθούν οι συμβάσεις τριών από τους προσληφθέντες που δεν είχαν καν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ο τότε δήμαρχος Γ. Δρίκος όχι μόνο δεν τους απέλυσε αλλά έστειλε προς το ΑΣΕΠ με έγγραφο του δήμου Μάνδρας τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά «χωρίς να δικαιολογηθεί γιατί δεν υπήρχαν εξ αρχής και πως περιήλθαν στην κατοχή τους εκτός της προθεσμίας».

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «ύστερα από ενέργειες του ΑΣΕΠ αποκαλύφθηκε ότι τα έγγραφα αυτά ήταν νοθευμένα και τα γνήσια δεν είχαν υποβληθεί εμπροθέσμως».

AΠΟΦΑΣΗ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …