Ξεκινούν τα πρώτα σχολικά γεύματα!(ΕΔΩ τα σχολεία)

Από την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα “σχολικά γεύματα”, στο 9ο Δημοτικό σχολείο και μέχρι και ις 20 Ιανουαρίου θα επεκταθεί συνολικά σε 18 σχολικές μονάδες, στις οποίες και θα προσφέρονται δωρεάν γεύματα σε μαθητές, με τη συγκατάθεση των γονέων τους, μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς στις 14 Ιουνίου 2017, από το Δήμο Τρικκαίων, που έχει ενταχθεί στην Β’ φάση του προγράμματος, σύμφωνα με τα οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της περιοχής, ενώ ήδη έχει συνταχθεί και το πρόγραμμα των γευμάτων ανά μέρα και ανά εβδομάδα, τα οποία και θα παρέχει αντίστοιχη εταιρεία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  1. Η σίτιση των μαθητών, θα γίνεται εντός του σχολείου και του σχολικού ωραρίου και δη από τις 12:50 έως τις 13:15 το μεσημέρι.
  2. Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
  3. Στο πρόγραμμα, τα ενταγμένα σχολεία για τα Τρίκαλα είναι το 9ο, 13ο, 14ο, 16ο, 17ο, 18ο, 20ο, 24ο και 25ο, καθώς και τα περιφερειακά Ριζώματος, Παλαιοπύργου, Γλίνους, Διαλεκτού, Κεφαλοβρύσου, Πατουλιάς, Ράξας, Μεγάλου Κεφαλοβρύσου και Μεγάρχης.

Στόχος της ενέργειας είναι η αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με τους γονείς ή κηδεμόνες -όπως προαναφέρθηκε- να υποχρεούνται στην έγγραφη συγκατάθεσή τους.

Ανάλογη απόφαση που θα υλοποιηθεί την ίδια χρονική περίοδο ελήφθη και από το Δήμο Καβάλας, υπό τις ίδιες προυποθέσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …