Τα διαλύουν σταδιακά για να τα πουλήσουν μελλοντικά;

Καζάνι που βράζει είναι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ όλης της χώρας, που μιλούν για απαξίωση των υπηρεσιών του οργανισμού, κατηγορώντας για αδιαφορία και αδράνεια τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών.

Μάλιστα στην συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), μέσω του προέδρου της Γιώργου Βασιλόπουλου, κατήγγειλε:

«Eνέργειες, πράξεις και παραλείψεις, από τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών, υπονομεύουν το ταχυδρομείο και το οδηγούν στην απαξίωση και τη διάλυση. Υπάρχει σημαντική μείωση εσόδων των ΕΛΤΑ, τόσο από την μη αποζημίωση της «καθολικής υπηρεσίας», όσο και από την απώλεια μεγάλων πελατών (διακίνηση αλληλογραφίας ΕΥΔΑΠ, διαβατηρίων Ελληνικής Αστυνομίας, κτλ.), αλλά και από τις οφειλές δημοσίου – ιδιωτών.

  • Η αποζημίωση των καθολικών υπηρεσιών για τα έτη 2013-15 ανέρχεται στα 50 εκατ. ετησίως και των ιδιωτών-δημοσίου σε άλλα 150 εκατ, δημιουργώντας μαύρη τρύπα 150 εκατ. ευρώ στον οργανισμό.
  • Η μείωση των εσόδων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ρευστότητα των ΕΛΤΑ, τα οποία έχουν υποστεί τεράστια σμίκρυνση στα ίδια κεφάλαια. Γι’ αυτό άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε στον οργανισμό σχετική ειδοποίηση, με κίνδυνο τη μη συμμετοχή των ΕΛΤΑ σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Και ενώ εμείς από την πλευρά μας εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο από το Σουφλί μέχρι τη Γαύδο και με τεράστιο κόστος, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της χώρας μας (εκατοντάδες κατοικημένα νησιά και τεράστιους ορεινούς όγκους), η Πολιτεία, από τη μεριά της εγείρει χίλια δύο προσχήματα για να μην ικανοποιήσει την αποζημίωση των ΕΛΤΑ, που βάσει νόμου προβλέπεται».

  • Ευθύνη φέρουν οι χειρισμοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΕΕΤΤ, ενώ η διοίκηση των ΕΛΤΑ ότι αποφάσισε τον Ιούνιο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, να αναστείλει την απογευματινή λειτουργία και τη λειτουργία του Σαββάτου σε 60 ταχυδρομικά καταστήματα σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, στην ηπειρωτική χώρα, σε νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς, κάτι το οποίο σήμανε τη δραματική μείωση εσόδων και πελατών.

Έχουμε φτάσει μήνα Δεκέμβριο και η προσωρινή αναστολή – σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης – κοντεύει να γίνει μόνιμη, καθώς από τα 60 έχουν λειτουργήσει μόνο τα 35».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …