Παράδοση πινακίδων μέχρι το παραπέντε-Τα αυτοκίνητα των μηδενικών τελών

700.000 αυτοκίνητα έχουν τεθεί σε ακινησία μέχρι στιγμής στην Ελλάδα του κατήφορου, από τα οποία πρόκειται κυρίως σε ποσοστό 80% για παλαιά οχήματα άνω των 2.000cc, 2 λίτρα με ταξινόμηση από Νοέμβριο του 2010 και πριν, με κόστος + 600€.
Όμως οι φόβοι όλων είναι πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί λόγω της οικονομικής αδυναμίας των κατόχων, αφού πολλοί σκέφτονται την κατηγορία οχημάτων μέχρι 90 γραμμάρια Co2, που έχει μηδενικά τέλη....

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου εκτός και αν δοθεί όπως κάθε χρόνο ολιγοήμερη παράταση στην προμήθεια τελών και παράδοσης πινακίδων, μπορούν οι κάτοιχοι οχημάτων-δικύκλων, να παραδώσουν τις πινακίδες τους στις εφορίες.

Δικαιολογητικά κατάθεσης πινακίδων στην εφορία:

  • Άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
  • Τις πινακίδες
  • Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του ΙΧ (και ένα εκκαθαριστικό).
  • Ένα αντίγραφο του εντύπου Ε9, ώστε να αποδεικνύεται ότι υπάρχει θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητο που θα τεθεί σε ακινησία. Αν δεν υπάρχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης πρέπει να προσκομιστεί στην εφορία μισθωτήριο συμβόλαιο για θέση πάρκινγκ ή βεβαίωση ότι του έχει παραχωρηθεί από κάποιον άλλο (συγγενή, φίλο κλπ).
  • Αποδεικτικό ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Σημειώστε πως οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στην εφορία για διάστημα ενός χρόνου. Μετά από αυτό το χρονικό όριο οι πινακίδες καταστρέφονται. Μπορείτε να παραλάβετε πίσω τις πινακίδες σας όποτε το θελήσετε, αφού πληρώσετε τα προβλεπόμενα τέλη, και ένα αντίτιμο για την κατασκευή νέων πινακίδων, εφόσον αυτές έχουν καταστραφεί.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …