Υπήρξε ή όχι νέο επεισόδιο έντασης στα Ίμια;-Διαψεύδει η Ελλάδα(VIDEO)

Αργά το βράδυ της Πέμπτης το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Αρχηγείο του Λιμενικού, εξέδωσαν ανακοίνωση διαψεύδονται τα δημοσίευμα του τουρκικού τύπου για θερμό επεισόδιο κοντά στα Ίμια, δηλώνοντας ότι πρόκειται για σενάρια στην σφαίρα της φαντασίας:

"Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.

To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας."

Το βίντεο ωστόσο που είδε το φως της δημοσιότητας του CNN Turk, έκανε αναφορά για ένταση νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, ανάμεσα σε σκάφη της ΑκτοφυλακήςΕλλάδα-Τουρκίας, που βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής, όταν "10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τα Ίμια και μαζί κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή. Οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους. Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Εκεί βρέθηκαν πολύ κοντά με τους Ελληνες και ευτυχώς δεν υπήρχε μεγαλύτερη ένταση με επεισόδιο στα Ίμια."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …