Μέρκελ σε Τσίπρα: Όχι εδώ οι αποφάσεις!

Με τη φράση ότι το Βερολίνο δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται αποφάσεις για την ελληνική οικονομία, αυτές λαμβάνονται στους θεσμούς και το Eurogroup, η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία το μήνυμα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της Αθήνας για πολιτική λύση στο αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης και του παγώματος των μέτρων για το χρέος, θα βρει τοίχο.

«Δεν είχαμε πάντα εύκολες συζητήσεις, αλλά ήταν πάντα ειλικρινείς» συμπλήρωσε η Άνγκελα Μέρκελ για να απαντήσει μετά ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι «δεν ήταν εύκολες οι συζητήσεις, αλλά στις δύσκολες στιγμές διαμορφώνονται οι ισχυρές σχέσεις. Οι σχέσεις μας διακρίνονται για την ευθύτητα και τη σταθερότητά τους».

Αλέξης Τσίπρα και Άνγκελα Μέρκελ δήλωσαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ότι πραγματοποίησαν μια ειλικρινή συζήτηση για όλο το εύρος των θεμάτων, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη θεαματική απόδοση των εσόδων και την επιστροφή στην ανάπτυξη, φράσεις που προκάλεσαν το ενδιαφέρον της κ. Μέρκελ.

Με την κρίσιμη σημείωση, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ότι όραμα της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη να μην αφορά μόνο τη στατιστική, αλλά και τους ανθρώπους που έκαναν τόσες θυσίες τα τελευταία χρόνια και τις πληγές τους.

Γι’ αυτό και ζήτησε ο πρωθυπουργός «γενναίες αποφάσεις» από όλους τους εταίρους, προκειμένου «να μην ξανακυλήσει η Ελλάδα στην αβεβαιότητα», στέλνοντας το αντίστοιχο σήμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …