5ωρη στάση εργασίας στους ΟΤΑ

Λουκέτο για 5 ώρες έχουν βάλει από τις 8 το πρωί, οι υπηρεσίες των ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, που θα ξανανοίξουν στη μία το μεσημέρι, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας  τους, για την μη παράταση των συμβάσεων 177 εργαζομένων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, με βάση το άρθρο 16 του νόμου 4429/16 που προβλέπει την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων έως τις 31/12/2017 «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης!»

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που σε λίγο θα συγκεντρωθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αύριο τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας του νομού Αττικής και των συμβασιούχων-παρατασιούχων, έχουν δώσει ραντεβού στις 12:00, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στηρίζοντας με κοινό αίτημα την ακώλυτη πληρωμή των συμβασιούχων.

Επικαλούνται για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατή η καταβολή μισθοδοσίας σε κατηγορία εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων και για την οποία το υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι τις επόμενες ημέρες θα το επιλύσει.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …