Σόκαρε τον Πλανήτη δικαστική απόφαση

Μία νομοθεσία που δεν εξαιρεί ούτε καν περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας, έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την υφήλιο, καθώς στο Ohio, αποφασίστηκε η απαγόρευση της έκτρωσης από την 6η εβδομάδα και μετά που ακούγεται πια η καρδιά του εμβρύου!!!!!!!!!!

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) δήλωσε ότι ετοιμάζεται να κάνει επίθεση για την απαγόρευση σε περίπτωση που γίνει νομός. “Αν ο Κυβερνήτης Kasich υπογράψει την νομοθεσία, θα πάμε την υπόθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο”, είπε ο Mike Brickner, ανώτερος διευθυντής πολιτικής στο ACLU. “Πιστεύουμε ότι είναι αντισυνταγματικό.”

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι είναι έγκυες πριν χάσουν δύο περιόδους, δηλαδή το μαθαίνουν στις 8 εβδομάδες. Άλλες το ανακαλύπτουν στις 6, αλλά μπορεί να μην καταφέρουν να κάνουν έκτρωση εγκαίρως, λόγω έλλειψης κλινικών στο Ohio και λόγω του ότι οι νόμοι της πολιτείας απαιτούν να μεσολαβήσουν 24 ώρες ανάμεσα στο ενημερωτικό ραντεβού για την έκτρωση και την επέμβαση.

Η Dr. Diane Horvath-Cosper, γιατρός και μέλος των Γιατρών για την Υγεία της Αναπαραγωγής, είπε στο BuzzFeed News ότι το νομοσχέδιο είναι ακραίο και επικίνδυνο. “Υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν ότι η απαγόρευση της έκτρωσης δεν την εξαφανίζει – απλά αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί σε μη ασφαλή περιβάλλοντα”, είπε.

Η απαγόρευση προστέθηκε τελευταία στιγμή σε ένα άλλο μέτρο το οποίο επισπεύδει την διαδικασία με την οποία οι γιατροί αναφέρουν την κακοποίηση παιδιών στις αρχές. Το νομοσχέδιο γράφτηκε από την Janet Porter, ακτιβίστρια κατά των δικαιωμάτων των LGBT και κατά της έκτρωσης.

Η Γερουσία του Ohio ψήφισε και πέρασε το νομοσχέδιο με 21-10 ψήφους. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Kris Jordan είπε ότι η συνέλευση των υποψηφίων υποστηρίζει την ζωή και δείχνει την προσπάθεια τους να προστατέψουν τα παιδιά του Ohio σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Ο Δημοκράτης γερουσιαστής Sherrod Brown είπε ότι πίστευε ότι το νομοσχέδιο θα κρινόταν αντισυνταγματικό. Δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερο οι νομοθέτες να κάνουν κάτι για τις θέσεις εργασίας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρά να περνάνε αντισυνταγματικούς νόμους.

Μετά την εκλογή του Trump έχουν αρχίσει να εισάγονται νομοθεσίες κατά της έκτρωσης σε όλες τις ΗΠΑ – στην Indiana μάλιστα απαγορεύεται εξ ολοκλήρου.

Οι οργανώσεις που υποστηρίζουν την έκτρωση αντεπιτίθενται.

“Οι πολιτικοί κατέφυγαν σε ύπουλες τακτικές για να περάσουν αυτή την βλαβερή νομοθεσία χωρίς ειδοποίηση”, είπε η Dawn Laguens, εκτελεστική διευθύντρια του Planned Parenthood Action Fund. Την περασμένη εβδομάδα, το Planned Parenthood, το Κέντρο για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα και το ACLU κατέθεσαν μηνύσεις σε 3 πολιτείες κατά των περιορισμών στις εκτρώσεις.

Αν τελικά η υπόθεση της νομοθεσίας αυτής φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, τότε το  buzzfeed.com εξηγεί ότι θα αντιμετωπίσει το ερώτημα για το εάν θέτει αδικαιολόγητο βάρος στο δικαίωμα μιας γυναίκας για έκτρωση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,13%, στα 1,0660 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 164,7370 γεν, στο 0,8561 με τη στερλίνα και στο 0,9684 με …