Χριστούγεννα με πολύ κρύο-Οι προβλέψεις της ΕΜΥ

Χειμωνιάτικο με πολύ κρύο, ισχυρούς βοριάδες, χιόνια και βροχές, το σκηνικό του καιρού μέχρι και τα Χριστούγεννα, με βάση τις μέχρι τώρα προβλέψεις της ΕΜΥ,η οποία κάνει γνωστά τα:

  • Πέμπτη 22-12-2016

Συννεφιές που θα αυξηθούν με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης θα χιονίσει. Στα νοτιοανατολικά θα έχει μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βοριάδες 5 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και θα έχει παγετό αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Που θα χιονίσει: Από το ύψος της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και νοτιότερα, στην κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, προβλέπεται χιονόνερο στα πεδινά με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων έως τα 100-200μ. υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα με διάρκεια. Πιθανότητα υπάρχει νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι να σημειωθεί καταιγίδα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Χιονόνερο με εναλλαγές χιονοπτώσεων αναμένονται στα ημιπεδινά/ημιορεινά τμήματα των κεντρικών και βορείων Κυκλάδων.

  • Παρασκευή 23-12-2016

Στα δυτικά και τα βόρεια συννεφιές και στις υπόλοιπες περιοχές συννεφιές και βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης χιόνι. Οι άνεμοι βοριάδες έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι και πάλι πολύ χαμηλή, με παγετό αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί.

  • Παραμονή Χριστουγέννων και Χριστούγεννα

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγη συννεφιά και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βοριάδες έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

Πλέον το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα …