Με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ ξεκινούν οι κατασχέσεις οφειλετών Ταμείων

Στο στόχαστρο του Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών μπαίνουν 500.000 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων το 2017. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", μετά τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ έλαβε απόφαση να ενταχθούν στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών και όσοι χρωστούν έως 5000 ευρώ. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για ηλεκτρονικές κατασχέσεις ακόμα και τραπεζικών λογαριασμών όσων οφειλετών δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους, παρά τα ειδοποιητήρια τα οποία θα λάβουν από το ΚΕΑΟ.

Όπως είχε αναφέρει παλαιότερο δημοσίευμα, διπλάσιο αριθμό οφειλετών σε σχέση με εκείνο που ήδη "κυνηγάει", θα πρέπει να "κυνηγήσει" το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) από το επόμενο έτος.

Και αυτό γιατί στο ΚΕΑΟ είναι ήδη ενταγμένοι 303.821 οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την πρόθεση του Υπ. Εργασίας πρέπει να ενταχθούν επιπλέον 344.248 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 5.000 ευρώ.

Μάλιστα το "κυνήγι" αυτό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και του σημείου της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …