Τέλη κυκλοφορίας με το...μήνα

Την επαναφορά του μέτρου της επιστροφής των παραδοθέντων στις εφορίες πινακίδες, έναντι αντιτίμου μερικών εβδομάδων και τη νέα χρονιά, εξετάζει να ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να βοηθήσει τους κατόχους οχημάτων με ασύμφορα τέλη κυκλοφορίας......

Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία επικαλείται το capital.gr, το σύστημα της πληρωμής των τελών με το μήνα ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο τόσο όσον αφορά στις εισπράξεις για τα δημόσια ταμεία αλλά και για τους φορολογούμενους που έκαναν χρήση του.

Σύμφωνα με το σύστημα αυτό, οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα για μια φορά μέσα στο 2016 να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους:

  • Για έναν μήνα καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε δυο μήνες (2/12 των ετησίων τελών που αντιστοιχούν στο όχημα)
  • Για τρεις μήνες καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε τέσσερις μήνες (4/12 των ετήσιων τελών)
  • Για όσους μήνες απέμεναν έως το τέλος του έτους με την καταβολή των τελών προσαυξημένων κατά δυο μήνες (2/12 των ετήσιων τελών).

Μάλιστα, η πιο πετυχημένη επιλογή αποδείχθηκε η δεύτερη καθώς πολλοί φορολογούμενοι πήραν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις αρχές του καλοκαιριού για τις μετακινήσεις των διακοπών τους και τις επέστρεψαν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ριζικές αλλαγές που θα έχουν σαν στόχο να συνδεθεί το ύψος των τελών με την εμπορική αξία του οχήματος και όχι μόνο με τον κυβισμό, τους εκπεμπόμενους ρύπους και τον κυβισμό που ισχύει σήμερα.

Από τα τέλη κυκλοφορίας το δημόσιο εισπράττει κάθε χρόνο περίπου 1,2 δισ. ευρώ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου: 14 μέτρα για την ισότητα των γυναικών στην αγορά εργασίας

 Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται για εννέα μήνες και σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. «Η …