Η τροπολογία παράτασης συμβάσεων στην καθαριότητα

Εντάχθηκε τελικά όπως αναμενόταν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη», που κατατέθηκε στη βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την αυτοδίκαιη παράταση μέχρι 31/12/2017 των ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, καθώς και των ΟΤΑ .

Η τροπολογία αναφέρει ότι «σε περίπτωση που οι φορείς έχουν προβεί στην έκδοση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και εφόσον οι παραταθείσες έως 31.12.2017 συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις τους, δύνανται να προσλάβουν το προσωπικό που αντιστοιχεί σε αυτές εντός των δυνατοτήτων των προϋπολογισμών τους.

Η πρόσληψη των λοιπών περιλαμβανομένων στους πίνακες κατάταξης πραγματοποιείται μετά την 31η Δεκεμβρίου 2017. Στις περιπτώσεις εκείνες που οι φορείς δεν έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις προβλεπόμενες στην παρ. 9 του άρθρου 21 το Ν. 2190/2014, όπως ισχύει, ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων, αυτές αναστέλλονται εφόσον οι παραταθείσες συμβάσεις καλύπτουν τις οργανικές τους θέσεις».

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η προτεινόμενη διάταξη κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθεί η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ΟΤΑ, που ενδεχομένως να προκύψει στην περίπτωση ολοκλήρωσης νέων προσλήψεων.

Με άλλη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να έχουν αναδρομική ισχύ οι αποφάσεις για αποζημιώσεις υπερωριών των εργαζομένων σε δήμους, περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε σταθερές «ράγες» βαδίζει η ΝΔ – Ο παράγοντας που θα κρίνει τη δεύτερη θέση

Η κυβερνώσα παράταξη διατηρεί δυνάμεις που είναι κοντά στις ευρωεκλογές του 2019 και το άθροισμα …