Παραδίδει πνεύμα από το έλλειμμα το ΙΚΑ!

Κοντά στο 1 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα κλείσει το έλλειμα του ΙΚΑ φέτος, παρά τη συνεχιζόμενη καλή πορεία των εσόδων του Ταμείου, μιας και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος, το 11μηνο του 2016 βελτιώθηκαν τα έσοδα του Ταμείου κατά 455,23 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 4,77% σε σχέση με το ενδεκάμηνο του 2015. Η θετική αυτή πορεία έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί σχεδόν στο μισό το έλλειμμα του ΙΚΑ για το 2016, το οποίο αρχικά είχε προϋπολογιστεί στα 2,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης που επικελείται το Newmoney, η καλή πορεία των εσόδων του ΙΚΑ οφείλεται στη σημαντική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και των αυξημένων εσόδων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέσω των συνεχιζόμενων ελέγχων κυρίως στους μεγαλοοφειλέτες.

Εκτιμάται μάλιστα ότι σχεδόν το 1/3 από την «υπεραπόδοση» εσόδων οφείλεται στη δράση του ΚΕΑΟ, και μάλιστα κυρίως στο γεγονός ότι λόγω των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων, πολλοί εργοδότες έσπευσαν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση οφειλών. Σημαντικά είναι άλλωστε και τα έσοδα από πλειστηριασμούς, κατασχέσεις κ.λπ.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …