Νέες 351 θέσεις εργασίας

Δύο νέα αιτήματα έφθασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ για την έγκριση 351 θέσεων τακτικού προσωπικού. Πρόκειται για 300 θέσεις όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ) και 51 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η ΕΥΔΑΠ έχει ζητήσει την κάλυψη 300 θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, όπου κατανέμονται 117 και 80 θέσεις, αντιστοίχως, ενώ ακολουθούν η κατηγορία ΠΕ με 62 θέσεις και η ΤΕ και 41 θέσεις.

Το «Εθνος–Εργασία» εξασφάλισε την κατανομή των θέσεων στις 30 ειδικότητες που ζητούνται, από τις οποίες οι πολυπληθέστερες είναι οι εξής:

  • ΥΕ Εργατών, 75 θέσεις,
  • ΔΕ Οδηγών Γ’ κατηγορίας, 25 θέσεις,
  • ΔΕ Καταμετρητών, 25 θέσεις,
  • ΔΕ Φυλάκων, 20 θέσεις, και
  • ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, επίσης 20 θέσεις.

Από 15 θέσεις αντιστοιχούν σε Ηλεκτρολόγους ΔΕ, Οικονομολόγους ΠΕ και Οικονομολόγους ΤΕ, και από δώδεκα σε Πολιτικούς Μηχανικούς ΤΕ και ειδικούς Δομικών Εργων ΔΕ. Επτά θέσεις κατανέμονται σε Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ΠΕ, από πέντε στις ειδικότητες: ΔΕ Μηχανολόγων, ΔΕ Οδηγών Β’+Γ’ κατηγορίας, ΔΕ Γραμματέων, ΥΕ Αποθηκαρίων, ΠΕ Διοικητικών, ΠΕ Αναλυτών Προγραμματιστών, και τέσσερις σε Μηχανολόγους Μηχανικούς ΠΕ. Επίσης, θα προκηρυχθούν από τρεις θέσεις Τεχνιτών Αυτοκινήτων ΔΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ και Προγραμματιστών ΤΕ, από δύο Προσωπικού Η/Υ ΔΕ, Χημικών Μηχανικών ΠΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΠΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ και Διοικητικών ΤΕ. Από θέση αντιστοιχεί στις ειδικότητες ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Στατιστικών και ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών.

Το προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Συνήθως, στους διαγωνισμούς για τακτικό προσωπικό η ΕΥΔΑΠ διατηρεί για τους προσληπτέους ένα πρώτο επτάμηνο πρακτικής με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, μετά το πέρας του οποίου οι εργαζόμενοι αξιολογούνται.

Αίτημα για 51 προσλήψεις μονίμων κατέθεσε στην Ανεξάρτητη Αρχή και το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θα ενισχυθεί με εργαζομένους των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, ενώ στην κατηγορία ΥΕ κατανέμεται μία μόνο θέση. Το αίτημα -όπως και εκείνο της ΕΥΔΑΠ- μόλις έφτασε στα γραφεία του ΑΣΕΠ και η έγκρισή του θα ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι κάποιες από τις θέσεις θα καλυφθούν από Αρχαιολόγους, Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης και Αρχιτέκτονες, ενώ στην προκήρυξη ενδέχεται να συμπεριληφθούν και θέσεις για Φύλακες.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …