Στα μαχαίρια συνδικαλιστές-Ανταλλαγή καταγγελιών-Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου

Ο Σύλλογος Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος» (τ. Σωματείο Πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου & Αιγίου), καταγγέλλει με ανακοίνωσή του μέλη της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, για την «λυσσαλέα» επίθεση σε βάρος του Σωματείου μας, επίθεση «αξιοζήλευτη» και από τους πιο σκληρούς πλοιοκτήτες…
Ειδικότερα αναφέρει: "Με διασπαστικές και διαλυτικές ενέργειες, με «παρεμβάσεις» και «πιέσεις» εντός των πλοίων σε ναυτικούς, με «τηλεφωνήματα», με «εκφοβισμούς» και «τρομοκρατία», με διανομή «δηλώσεων διαγραφής» από το σωματείο και με άλλα αθέμιτα μέσα (για τα οποία ήδη υπάρχουν και συλλέγονται διαρκώς νέα στοιχεία), επιχειρούν να εκδικηθούν τους εκατοντάδες ναυτεργάτες – μέλη μας, επειδή «τόλμησαν» να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα χωρίς «πατροναρίσματα» και «δεσμεύσεις».
Αυτές είναι οι «υπηρεσίες» που προσφέρει η ΠΕΝΕΝ στους Ναυτεργάτες;
Γι’ αυτό «ψηφίζουν» (εδώ γελάνε..) τα μέλη της;
Για να εφαρμόζεται…ο νόμος της «μαφίας» σε βάρος άλλων αγωνιζόμενων ναυτικών;
Τόσα προβλήματα έχουν οι ναυτικοί που θαλασσοδέρνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, με εκμετάλλευση, με παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, με απλήρωτη και κακοπληρωμένη εργασία….«εδώ καράβια χάνονται»…και η ΠΕΝΕΝ, το μόνο που έχει να πει στους ναυτικούς είναι…«παραμύθια χωρίς δράκο».
Αν με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με τις επιθέσεις σε άλλους ναυτεργάτες, δικαιολογούν τη δική τους ανυπαρξία στα μέλη τους…εμείς πάμε «πάσο»! «Πάσο» πάμε επίσης και στο γεγονός ότι παρά το Ν.1264/1982, αυτοαναγορεύονται σε (αντί)ΠΝΟ και «αλιεύουνε» ψήφους άλλων σωματείων με τη μέθοδο της «μηχανότρατας».
Σε ότι αφορά όμως τα δικά μας μέλη και τη δική μας συνδικαλιστική οργάνωση, τους δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στα «Εφοπλιστικά Συμφέροντα» και σε «ενεργούμενά» τους, καμία απολύτως παρέμβαση στην εσωτερική μας λειτουργία. Θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο μέσο, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, από κάθε τρίτο που επιχειρεί να παρέμβει με παράνομο και αντεργατικό τρόπο στην εσωτερική μας λειτουργία.
Οι ναυτικοί τους πήρανε χαμπάρι. Τα «παιχνίδια» που παίζονται τόσα χρόνια στις πλάτες των Ελλήνων Ναυτικών, λαμβάνουν τέλος!"

Στο πλευρό των ναυτεργατών Ρίου-Αντιρρίου το τοπικό Εργατικό Κέντρο

Τον έντονο  τον αποτροπιασμό του για την μεθοδευμένη, αήθη και αντισυναδελφική συμπεριφορά κάποιων «συναδέλφων» της ΠΕΝΕΝ, σε βάρος του Σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας .

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Με τρόπο προβοκατόρικο και συμπεριφορά που παραπέμπει σε «συνδικάτα»…άλλης «φύσεως», «μορφής» και «σκοπού»…χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα, χτυπούν λυσσαλέα το Σωματείο, επειδή δεν μπόρεσαν να παρεμποδίσουν και να ελέγξουν την μαζική προσχώρηση των συναδέλφων Ναυτεργατών και τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Σωματείου.
Τρομοκρατούν και απειλούν κάποιοι στην φερόμενη ως  (αντί)ΠΝΟ…ΠΕΝΕΝ.
Αλήθεια σε ποιους απευθύνεται η ΠΕΝΕΝ; Ένα Πρωτοβάθμιο «Σωματείο» είναι, όπως και το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Μόνο που οι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου – μέλους μας, είναι από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα εν πλω και δουλεύουν σαν είλωτες, εν αντιθέσει με τους «διώκτες» τους, οι οποίοι φαίνεται ότι…εξασφαλίζουν με λιγότερο κόπο τα προς το ζην….
Προσπαθούν κάποιοι στην ΠΕΝΕΝ ν’ αμαυρώσουν προσωπικότητες και διαδικασίες. Τους απαντάμε ότι εξ ιδίων κρίνουν τ’ αλλότρια...
Το Ιστορικό Σωματείο Πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου & Αιγίου, τροποποίησε το καταστατικό του κατόπιν εντολής των μελών του μέσα από Γενική Συνέλευση.
Τα μέλη του δεν είναι «υπό ομηρία» στην ΠΕΝΕΝ. Το Σωματείο ήταν και είναι αυτόνομη  πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Αυτόνομη και Αυτοδιοίκητη Συνδικαλιστική Οργάνωση και όχι Παράρτημα της ΠΕΝΕΝ! Να το προσέξουν καλά αυτό κάποιοι στην ΠΕΝΕΝ, διότι όσοι κινούνται παράνομα και καταχρηστικά σε βάρος των συναδέλφων εργαζομένων, προσπαθώντας να παρεμποδίσουν τη δράση και τη λειτουργία μιας συνδικαλιστικής, πουλώντας μάλιστα «εκδούλευση» στις  υπερκείμενες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, μπορεί σύντομα να κληθούν να λογοδοτήσουν.
Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος», έχοντας την αμέριστη ΣΤΗΡΙΞΗ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και όλων των Σωματείων της Δύναμης του, θα συνεχίσει  Δυναμικά  και Αταλάντευτα  να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών και ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ!»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πώς θα αμφισβητήσουν το τεκμήριο

Του Χρυσόστομου Τσούφη Επτακόσιοι τριάντα πέντε χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα φορολογηθούν για πρώτη …