Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά

Πάρτι, συναυλίες, θέατρο σκιών, δημιουργικά εργαστήρια, παραστάσεις θεάτρου και χορού και άλλα ωραία και δωρεάν φέρνουν τα Χριστούγεννα στην πόλη. Οι δήμοι και οι πλατείες της πόλης φορούν τα γιορτινά τους, αψηφούν το κρύο, και μας περιμένουν να χορέψουμε, να δούμε παραστάσεις Καραγκιόζη, να παίξουμε μαζί με τα πιτσιρίκια, να μάθουμε να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα Origami και νόστιμες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, να δούμε θέατρο και να ακούσουμε μουσικές, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ευρώ. Ιδού όλα τα ωραία και ...δωρεάν που θα συμβούν στην πόλη φέτος τα Χριστούγεννα.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Με περισσότερες από 270 εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εργαστήρια για τα παιδιά στα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων, τον Εθνικό Κήπο, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας γιορτάζει φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Δήμος Αθηναίων. Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων από το αρχείο που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου. Ιδού μερικά από τα highlights:

24-31 Δεκεμβρίου
1o Athens Food Market στην Πλατεία Κοτζιά
H Αθήνα φέτος για πρώτη φορά υποδέχεται το πιο λαχταριστό και γιορτινό food market και γίνεται ο πιο γευστικός προορισμός της πόλης. Μοντέρνες καντίνες πλήρως εξοπλισμένες, βαρέλια, πάγκοι και καθίσματα, live happenings καθώς και μουσική δημιουργούν την πρώτη γευστική αγορά στην πόλη.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου:
Πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη
13:00 “Ο Παντελής Αμπαζής εντός έδρας στη Φώκα Νέγρα” Συμμετέχει η Ανωτάτη Ζαμπετική και ο Λάκης Παπαδόπουλος

Οδός Σταδίου (μπροστά από τον κινηματογράφο “Αττικόν”)
15:00 Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα χριστουγεννιάτικο happening με κάλαντα και άλλα τραγούδια στη Σταδίου
ακριβώς έξω από το καμένο “Αττικόν”

Μουσική Σκηνή Πλατείας Κλαυθμώνος
17:00 Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και τον Κώστα Καραφώτη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ηλίας Άγγελος

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου:
Μουσική Σκηνή Πλατείας Κλαυθμώνος
20:00 Συναυλία με τη Μάρθα Φριντζήλα και τους Kubara Project

Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου:
Πλατεία Αυδή
19:00 Συναυλία με τη Monica

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου:
Παιδική Βιβλιοθήκη Εθνικού Κήπου
12:00 Η αγαπημένη μας Ξένια Καλογεροπούλου αφηγείται
ένα από τα “Παραμύθια με την Ξένια” σε εικονογράφηση Φιλλίπου Φωτιάδη των εκδόσεων Μάρτης και διαβάζει αποσπάσματα από το καινούργιο της βιβλίο “Το αγόρι με τη βαλίτσα” διασκευή από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μάικ Κένι, σε εικονογράφηση Σελιμά Βασίλη των εκδόσεων Πατάκης

Μουσική Σκηνή Πλατείας Κλαυθμώνος
20:00 Συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου:
Πεζόδρομος Ερμού (διαδρομή από Καπνικαρέα προς πλατεία Συντάγματος)
12:00 “Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της Αθήνας” με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Παιδική Βιβλιοθήκη Εθνικού Κήπου
12:30 “Θάματα και Καρκαντσέλια” Αφηγηματική χριστουγεννιάτικη παράσταση με μαγικές παραδοσιακές ιστορίες, μουσική και τραγούδια. Με την ηθοποιό-αφηγήτρια:
Σύλβια Βενιζελέα. Tραγούδι και μουσική: Λουκία Κωνσταντάτου. Για παιδιά από 4 ετών

Πλατεία Κολωνακίου
13:00 Συναυλία με το συγκρότημα Gumbo Ya Ya

Θησείο-Πεζόδρομος Ηρακλειδών & Αποστόλου Παύλου
Εορτασμός Παραμονής Πρωτοχρονιάς

  • Ολόκληρο το πρόγραμμα:

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλλιθέα

Πλούσιο πρόγραμμα για τα πιτσιρίκια (από δημιουργικά εργαστήρια και αφηγήσεις παραμυθιών μέχρι face painting και παιχνίδια με την μπάλα από τον Αθλητικό Όμιλο Φοίνιξ) αλλά και αρκετές εκδηλώσεις για ενήλικες έχουν ήδη ξεκινήσει στον Δήμο Καλλιθέας. Αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου. Εμείς ξεχωρίσαμε:

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου
12.00-14.00 «Βέρα η μαγική σκακιέρα και το ταξίδι στις 6 ηπείρους» από τον Σκακιστικό Όμιλο Καλλιθέας
17.00-19.00 Αφήγηση παραμυθιών και κατασκευές από τις εκπαιδευτικούς Μαρία Αλεξίου και Μαρία Δελάκη
17.00-21.00 «Ο Αϊ Βασίλης χτυπά το σπίτι 3 φορές» από τον Σύλλογο Τριτέκνων. Ταχυδρόμοι του Αϊ Βασίλη ετοιμάζουν με τα παιδιά γράμματα, ο ιπτάμενος ξυλοπόδαρος κάνει άλματα, η Νεράιδα, ο Σοκολατούλης, η Άγιο Βασιλίτσα και άλλοι ήρωες παίζουν και τραγουδούν. Ακμη face painting, χορογραφία σύγχρονου χορού και τέλος ελληνική βραδιά με τους Βασίλη Τσαντή και την Μαργαρίτα Στάικου.

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
17.00-19.00 Δραματοποιημένη παρουσίαση της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Κ. Ντίκενς από σπουδαστές και εκπαιδευτικούς του IIEK American Education

Γιορτές στο Ίδρυμα Νιάρχου

Το υπέροχο ΚΠΙΣΝ συνεχίζει ακάθεκτο τις δωρεάν εκδηλώσεις του και την περίοδο των γιορτών. Κρατήστε σημειώσεις:

David Dimitri, One-Man Circus (22.12 – 6.1)
Ένας πρωτοποριακός συνδυασμός από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, τα οποία εκτελούνται από έναν μόνο άνθρωπο, τον David Dimitri, τον «Άρχοντα του Σχοινιού» όπως τον έχουν αποκαλέσει οι New York Times.

Stand-up comedy (23.12 – 6.1)
Το ΚΠΙΣΝ φέτος τα Χριστούγεννα καλεί μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς της Ελλάδας και δημιουργεί οκτώ γιορτινές βραδιές stand-up comedy και κωμικού αυτοσχεδιασμού.

Συναυλίες με Χριστουγεννιάτικη διάθεση
Την Παραμονή Χριστουγέννων θα βρίσκονται στο ΚΠΙΣΝ οι Voyage Jazz Group και με τους samba, jazz και latin ήχους τους θα προσφέρουν ένα αξέχαστο διαδραστικό πρωινό σε όλη την οικογένεια, ενώ οι μελωδικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας Αρσακείου (27/12) θα μας ταξιδέψουν μέσα από βυζαντινά τροπάρια και παραδοσιακά κάλαντα σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια παίρνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά* Όπερας (28/12) που θα παρουσιάσει τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης του μαγευτικού κόσμου του λυρικού θεάτρου

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου θα φιλοξενηθεί σε ζωντανή αναμετάδοση στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ και στο Ξέφωτο, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας του ΚΠΙΣΝ με ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της διεθνούς σκηνής.

Δραστηριότητες για παιδιά
Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα (26/12), ο αγαπημένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, θα προσγειωθεί με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του στο ΚΠΙΣΝ και θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε μαγευτικούς κόσμους ενώ με ένα πρωτότυπο διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα (6/1) οι μικροί επισκέπτες θα αναπτύξουν τη φαντασία τους και θα συναναστραφούν με φιλικούς δεινόσαυρους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …