42.283 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών εργαζομένων

21.415 εποχικοί και 20.868 μόνιμοι υπάλληλοι θα προσληφθούν το 2017 σε υπουργεία, δήμους, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, μουσεία, νοσοκομεία, σχολεία, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ.

Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: εργάτες, βρεφονηπιοκόμοι, διανομείς, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, μηχανικοί, καθαριστές, διοικητικοί, νοσηλευτες, γιατροί κ.α. ΜΟΝΙΜΟΙ 800 οδηγοί, τεχνίτες και ελεγκτές στον ΟΑΣΑ.

Η προκήρυξη για 800 μόνιμους στον ΟΑΣΑ.

Οι προσλήψεις κρίνονται απαραίτητες για να αναδειχτούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον κοινωνικό – αναπτυξιακό ρόλο των Δημόσιων ΜΜΜ.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Οδηγών, Τεχνιτών και μηχανικών, κ.α. Επίσης, έχει ζητηθεί η κάλυψη 160 ακόμα θέσεων για ελεγκτές, οι οποίοι θα ενισχύσουν τους ελέγχους των εισιτηρίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ που ήδη κινούνται.

76 μηχανικοί στον ΑΔΜΗΕ

Αίτημα πρόσληψης συνολικά 76 μονίμων υπαλλήλων έχει υποβάλλει προς το ΑΣΕΠ ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε., για τις ανάγκες των υπηρεσιών του στους Νομούς Αττικής, Αρκαδίας, Έβρου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας και Κοζάνης.

Οι ειδικότητες που επιθυμεί να καλύψει είναι οι εξής: ΠΕ Διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Τοπογράφους Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς, ΠΕ Διπλωματούχους Μηχανικούς, Αναλυτές – Προγραμματιστές (Μηχανικούς Η/Υ), ΤΕ Πτυχιούχους Αναλυτές Προγραμματιστές, ΤΕ Πτυχιούχους Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικούς Δικτύων, ΔΕ Ηλεκτροτεχνικούς Σταθμών – Υποσταθμών, ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, ΔΕ Μηχανοτεχνικούς Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων και ΔΕ Οδηγούς.

137 μόνιμοι υπάλληλοι στο υπουργείο Ναυτιλίας

Μέσα στο 2017 αναμένεται να γίνουν 137 μόνιμες προσλήψεις πολιτικού προσωπικού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από τις συνολικά 137 θέσεις, οι 21 αφορούν στις υπηρεσίες του υπουργείου και οι 116 σε Οργανισμούς Λιμένων και άλλους εποπτευόμενους φορείς. 100 διασώστες στο ΕΚΑΒ Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 6Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ενενήντα τριών (93) θέσεων τακτικού προσωπικού του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας.

Από αυτές οι 7 θα διατεθούν για θέσεις ΑμεΑ. Η προκήρυξη βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες.

15 μόνιμοι στο Εθνικό Τυπογραφείο

Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα προκήρυξη για 15 μόνιμους στο Εθνικό Τυπογραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καλυφθούν 9 θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης και 5 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης.

Παράλληλα μία από τις 15 προσλήψεις που θα γίνουν θα καλυφθεί από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος 2643/1998.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου υπέγραψε σχετική απόφαση για την πρόσληψη από τα πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 και η ειδικότητα που θα ζητηθεί είναι ΤΕ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ενώ από την λίστα των προστατευομένων θα ζητηθεί το κριτήριο του ατόμου με αναπηρία.

Η προκήρυξη πρόκειται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ τις αμέσως επόμενες ημέρες

300 μηχανικοί και τεχνικοί σε ΕΥΔΑΠ

Στην τελική ευθεία μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 μόνιμους υπαλλήλους. Η κατανομή των θέσεων είναι: ΥΕ εργάτες 75, ΥΕ αποθηκάριοι 5, ΔΕ μηχανολόγοι 5, ΔΕ ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ τεχνίτες αυτοκινήτων 3, ΔΕ δομικών έργων 12, ΔΕ οδηγοί C κατηγορίας 25, ΔΕ οδηγοί C, D κατηγορίας 5, ΔΕ γραμματείς 5, ΔΕ καταμετρητές 25, ΔΕ φύλακες 20, ΔΕ προσωπικό Η/Υ 2, ΤΕ πολιτικοί μηχανικοί 12, ΤΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΤΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 3, ΤΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 3, ΤΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 2, ΤΕ προγραμματιστές 3, ΤΕ διοικητικοί 2, ΤΕ οικονομικοί 15, ΠΕ διοικητικοί 5, ΠΕ οικονομικοί 15, ΠΕ στατιστικοί 1, ΠΕ αναλυτές προγραμματιστές 5, ΠΕ χημικοί μηχανικοί 2, ΠΕ πολιτικοί μηχανικοί 20, ΠΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΠΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 4, ΠΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 2, ΠΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 7.

Η προκήρυξη θα σταλεί τις επόμενες μέρες στο Εθνικό Τυπογραφείο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

510 διανομείς και διοικητικοί στα ΕΛΤΑ

Τον Φεβρουάριο του 2017 αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 510 μόνιμους στα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού εγκρίθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης 510 ατόμων τακτικού προσωπικού σύμφωνα με το νόμο 2190/94 (ΑΣΕΠ).

Τις επόμενες εβδομάδες το ΑΣΕΠ αναμένεται να λάβει το αίτημα της προκήρυξη και να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Οι θέσεις του νέου προσωπικού καθορίζονται ως εξής: 230 Ταχυδρόμων- Διανομέων, 215 Υπάλληλοι Εσωτερικής εκμετάλλευσης, 25 Διοικητικών στις ειδικότητες: (Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών- Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25 Οδηγών και 15 Διαμετακομιστών.

1.347 διοικητικοί στο υπουργείο Δικαιοσύνης Προσλήψεις

1.347 δικαστικών υπαλλήλων μέσα στο 2017 προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δύο φάσεις.

Οι πρώτες 725 θέσεις είναι στο ΑΣΕΠ για επεξεργασία και αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης πολύ σύντομα.

Συνολικά η νέα προκήρυξη θα αφορά 725 θέσεις για ειδικότητες δικαστικών υπαλλήλων των κλάδων Γραμματέων (κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ), Επιμελητών Δικαστηρίων (κατηγορίας ΥΕ) και Πληροφορικής (κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ) του τομέα του Συμβουλίου της Επικρατείας, του τομέα των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελέων και του τομέα των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Οι υπόλοιπες 622 θέσεις θα καλυφθούν το β’ εξάμηνο του 2017. 63 μόνιμοι σε μουσεία Αίτημα πρόσληψης 63 μόνιμων υπαλλήλων έχει λάβει το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, φυλάκων και συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία.

Από αυτές 12 αφορούν το Μουσείο Ακρόπολης και αφορά υποψηφίους κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις ειδικότητες διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών.

2.600 θέσεις για ένστολο προσωπικό

Με 2.600 μόνιμους θα ενισχυθούν το νέο έτος τα σώματα ασφαλείας. Πιο αναλυτικά σε προσλήψεις θα προχωρήσουν μέσω των σχολών τους η Ελληνική Αστυνομία, το Εμπορικό Ναυτικό και ο Ελληνικός Στρατός (στρατιωτικές σχολές). Παράλληλα προς τα τέλη της άνοιξης δρομολογούνται και οι νέες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

160 σπουδαστές στην ΕΣΔΔΑ

Με 160 νέους εισακτέους θα ενισχυθεί και το 2017 η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ο διαγωνισμός είναι γραπτός και ανακοινώνεται το β’ εξάμηνο του έτους. 4.500 νοσηλευτές και γιατροί σε νοσοκομεία

Στα σκαριά βρίσκεται νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ μέσω της οποία θα γίνουν 1.145 νέες προσλήψεις μονίμων στην Υγεία.

Ήδη με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Θεανώ Φωτίου, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ καθορίστηκε ο αριθμός των θέσεων εργασίας που πρόκειται να πληρωθούν από πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998, σε ογδόντα (80).

Η κατανομή των παραπάνω θέσεων θα αφορά τα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά με στόχο την ενίσχυσή τους, έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για μετατάξεις προς την επαρχία.

Ωστόσο μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται να γίνει δεύτερος διαγωνισμός για 850 μόνιμους νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Τέλος, το υπουργείο με ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι έχει δρομολογηθεί νέα δέσμη προκηρύξεων για επιπλέον 2.000 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ.

260 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους και Περιφέρειες

Προσλήψεις σε νησιωτικούς Δήμους και τις περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου προωθεί η Κυβέρνηση μέσα στο 2017.

Συγκεκριμένα έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 200 μονίμων στους νησιωτικούς δήμους και άλλων 60 στις δύο περιφέρειες, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις  σε προσωπικό.

Διαγωνισμός για 11.500 εκπαιδευτικούς την άνοιξη

Με νέο διαγωνισμό που θα γίνει μέσα στο 2017 θα καλυφθούν 10.000 θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας.

Χωρίς γραπτές εξετάσεις, αλλά με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο διαγωνισμός θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα στηρίζεται στο σύστημα μοριοδότησης που θα περιλαμβάνει την προϋπηρεσία, την επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τα πτυχία-μεταπτυχιακά, τις γλώσσες, τις ειδικεύσεις (παιδαγωγική επάρκεια) και την οικογενειακή κατάσταση.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι προσλήψεις να γίνουν πριν το καλοκαίρι, ιδανικά μέσα στην άνοιξη του 2017, για να έχουν διοριστεί οι εκπαιδευτικοί έως τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. ΕΠΟΧΙΚΟΙ 3.675 σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ)

Με 3.675 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν διάφορες ΔΕΚΟ μέσα στο 2017. Οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά όλο το χρόνο και θα αφορούν προσωπικό που προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από 4 έως 8 μήνες.

Οι περισσότερες θέσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ θα ενισχυθεί με 2.700 περίπου συμβασιούχους κυρίως στις περιοχές της Αρκαδίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι μηχανικοί, ηλεκτροτεχνίτες, τεχνικοί ορυχείων, εργάτες, διοικητικοί, γιατροί, μηχανοτεχνίτες, κ.α.

Παράλληλα, η ΔΕΔΔΗΕ θα ενισχυθεί με 300 νέους υπαλλήλους για οκτώ μήνες.

Στα ΕΛΤΑ θα γίνουν περίπου 500 νέες προσλήψεις εποχικών προς τα μέσα του καλοκαιριού. Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν, είναι οι ακόλουθες: ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Οδηγών και ΥΕ Διαμετακομιστών.

Τέλος στην ΕΥΔΑΠ θα γίνουν 175 προσλήψεις για εποχικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Στις ειδικότητες που θα ζητηθούν περιλαμβάνονται καταμετρητές, εργάτες και οδηγοί.

700 συμβασιούχοι στα Κέντρα Κοινότητας

Στην πρόσληψη 700 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) ετήσιας διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης έως τρία χρόνια, θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας.

Το αργότερο έως τον Φεβουάριο του 2017 σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας να λειτουργήσουν τα 254  «Κέντρα Κοινότητας» που θα συσταθούν στους αντίστοιχους Δήμους όλης της χώρας αποτελώντας στην ουσία τα ΚΕΠ των φτωχών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άποροι, ΑμεΑ, ρομά, μετανάστες κλπ), καθώς μέσω αυτών θα πληροφορούνται, προσκομίζοντας απλώς το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους, σε ποιό πρόγραμμα κοινωνικής ενίσχυσης μπορούν να ενταχθούν, τι προνοιακά επιδόματα μπορούν να λαμβάνουν, όπως και τυχόν κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και οι οποίες προβλέπονται σε ελληνικά η κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης της φτώχειας.

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τα κριτήρια πρόσληψης του νέου προσωπικού. 12.000 εποχικοί σε δήμους και περιφέρειες

Σε 12.000 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν από δήμους και περιφέρειες μέσα στο 2017.

Πρόκειται για θέσεις προσωπικού που προσλαμβάνονται έναντι αντίτιμου, είτε από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, είτε σε ανταποδοτικές υπηρεσίες είτε από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Οι ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν είναι: βρεφονηπιοκόμοι, ναυαγοσώστες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργων, μάγειρες, καθαριστές, εργάτες, γεωπόνοι, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δασεργάτες, ομαδάρχες, κατασκηνωτές, κ.α. Το προσωπικό αυτό προσλαμβάνονται όλο το χρόνο και υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου από δύο μήνες έως ένα έτος.

4.000 φύλακες, αρχαιολόγοι, μηχανικοί και εργάτες στο υπ. Πολιτισμού

Την κάλυψη 4.000 εποχικών θέσεων προγραμματίζει το υπουργείο Πολιτισμού μέσα στο 2017. Θα ζητηθούν ειδικότητες όπως αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων, μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, κ.α.

Οι προσλήψεις για τα μουσεία γίνονται όλο το χρόνο, αλλά οι περισσότερες θέσεις προκηρύσσονται την άνοιξη προκειμένου να έχει προσληφθεί το απαραίτητο εποχικό προσωπικό πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

140 γιατροί και νοσηλευτές στον ΟΚΑΝΑ

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό και για την λειτουργία των Θεραπευτικών Μονάδων του, προκηρύσσει θέσεις συμβασιούχων υπό καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, για χρονικό διάστημα έως ένα (1) έτος.

Για το 2017 έχουν δρομολογηθεί περίπου 140 νέες προσλήψεις. Οι ειδικότητες που θα ζητήσει είναι γιατροί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, κ.α.

450 σε ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ, ΕΒΖ

Με εποχικό προσωπικό θα ενισχυθούν και το νέο έτος δύο εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα μέσα στο νέο έτος θα προχωρήσουν σε προσλήψεις συμβασιούχων ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.).

Τα άτομα που προσλαμβάνονται προέρχονται από ειδικότητες όπως γεωπόνοι, κτηνίατροι, δασολόγοι, οινολόγοι, μηχανικοί, κ.α.

Παράλληλα τα εργοστάσια της Ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης θα ενισχυθούν με εποχικό προσωπικό και το 2017.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: γεωπόνοι, γραμματείς, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, μηχανολόγοι εγκαταστάσεων, χημικοί, τεχνιτες, συντηρητές, αποθηκάριοι, κ.α.

200 στις Κέντρα Υποδοχής & Αλληλεγγύης

Στα Κέντρα Υποδοχής & Αλληλεγγύης  του Δήμου Αθηναίων θα προσληφθούν 200 εποχικοί υπάλληλοι μέσα στο 2017. Το νέο προσωπικό προσλαμβάνεται με συμβάσεις δωδεκάμηνης διάρκειας. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι Ιατρός, (Γενικής Ιατρικής Ή Παθολογίας), Κοινωνιολόγοι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Νοσηλευτές, Βοηθοί Φαρμακοποιών, Οδηγοί, Αποθηκάριοι, κ.α.

480 στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Αθηνών

Με εποχικό προσωπικό θα ενισχυθούν τρία Φεστιβάλ των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και της Δράμας. Οι υποψήφιοι προσλαμβάνονται για διάστημα από λίγες μέρες έως τρεις μήνες. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: ταμίες, ταξιθέτες, μουσικοί, τεχνικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι, βοηθοί προγράμματος, κ.α.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι 42.283 νέες προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο, θα ξεκινήσουν από τον πρώτο μήνα του επόμενου έτους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …