«Αν έχουμε του χρόνου πλεόνασμα, πάλι στους αδύναμους θα πάει»

Για δέσμευση επί των συμφωνηθέντων έκανε λόγο ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στην επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους δανειστές.

«Δεν είναι αυτά που ζητήθηκαν, αλλά αυτά που έχουμε συμφωνήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

«Πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε πρέπει να πάρουν τα χρήματα».

Αναφερόμενος στο επίδομα προς τους συνταξιούχους, σημείωσε ότι πρόκειται για «σύνταξη που την δίνουμε μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε».

«Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ. Τσακαλώτος», ανέφερε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1.

Το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι, «αν μπορέσουμε και του χρόνου αν έχουμε κάποια πλεονάσματα να τα διαθέσουμε στους αδύναμους».

Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για μια «κίνηση χάρη στην οποία μπόρεσε να ανασάνει, ιδιαίτερα ο κόσμος που είναι πολύ φτωχός και υποφέρει».

«Η κριτική θεωρώ ότι είναι έξω από τα πολιτικά πλαίσια», είπε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι αρχικά που δεν ψήφισε το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

Αναφερόμενος στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τον οποίο δεσμεύεται στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι ο στόχος θα πιαστεί γιατί, αφενός θα έχουμε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα βγούμε στις αγορές, με όλα αυτά να σημαίνουν ότι, «θα πέσουν χρήματα στην αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη, έτσι θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν».

«Υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα πολύ γρήγορα θα αλλάξουν και πιστεύω ότι ο κόσμος έχει υπομονή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες», κατέληξε.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …