H υπουργική απόφαση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Υπέγραψε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τις προδιαγραφές των εντύπων και τα κριτήρια μοριοδότησης, από τα οποία θα προκύψουν οι εκθέσεις αξιολόγησης προισταμένων και απλών υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, μέσα στο 2017, στα πλαίσια πάντα του  Νόμου 4369/2016!

Αναλυτικά:

Οι υπάλληλοι που θα πρωτεύσουν με βάση το βαθμό  των εκθέσεων αξιολόγησης, θα καταλάβουν, ανεξαρτήτως της προϋπηρεσίας που έχουν μέχρι σήμερα, θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και θα ενταχθούν στο Μητρώο στελεχών του δημοσίου, από το οποίο θα επιλεγούν αυτοί που από το 2018, θα καλύψουν ανώτατες διοικητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων γενικοί και ειδικοί γραμματείς Υπουργείων.

Στο πρώτο  έντυπο  θα καταχωρηθούν τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία των αξιολογούμενων   που θα αφορούν  μόνον   προϊσταμένους οργανικών μονάδων (τμηματάρχες,διευθυντές κλπ).

  • Στην αρχή του εντύπου  θα αναγράψουν  το ονοματεπώνυμό τους, τον κλάδο και την ειδικότητα τους, το βαθμό και τη θέση ευθύνης που κατέχουν σήμερα.
  • Στο ίδιο έντυπο στη συνέχεια, θα κληθούν να συμπεριλάβουν τους τίτλους  σπουδών τους, την επιμόρφωση που έλαβαν κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομία τους στο δημόσιο, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αξιολογηθούν, να αναφέρουν με συνοπτική περιγραφή το έργο που εκτελέστηκε από την οργανική μονάδα(τμήμα η υπηρεσία) που προΐστανται, αλλά και το έργο των ιδίων στα πλαίσια των καθηκόντων τους.
  • Σε άλλο έντυπο, ανάλογα στοιχεία και δραστηριότητες  θα κληθούν να καταχωρήσουν οι  υπόλοιποι  υπάλληλοι  του δημοσίου ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας (ΥΕ-ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ) ώστε με βάση  το βαθμό της έκθεσης αξιολόγησης που θα λάβουν να αναρριχηθούν η να μείνουν στάσιμοι για ορισμένα χρόνια στην ιεραρχική και βαθμολογική πυραμίδα του δημοσίου.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …