Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγο οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών. Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).

Όσον αφορά το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα, για το οικονομικό έτος 2013 δήλωσε εισοδήματα από την βουλευτική δραστηριότητα ύψους 71.071 ευρώ και 2.462,19 ευρώ από λοιπές πηγές.

Ο πρωθυπουργός είχε τραπεζικές καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα 19.427 ευρώ, ένα διαμέρισμα 114 τ.μ και μια μηχανή 652 κυβικών εκατοστών.

Στο πόθεν έσχες της επόμενης χρονιάς ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε βουλευτικά εισοδήματα  71.539 ευρώ και 2.463 ευρώ από λοιπές πηγές.

Καμία μεταβολή δεν υπάρχει στην κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς στην κατοχή του παραμένει το διαμέρισμα 114 τ.μ. και η μοτοσυκλέτα των 652 κυβικών εκατοστών.

Οι τραπεζικές καταθέσεις του πρωθυπουργου ανέρχονται σε 23.671 ευρώ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων κατά ξενοδόχων: Έχετε άρνηση της πραγματικότητας

Ο ΠΟΞ προτείνει δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης με συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς …