ΑΜΕΑ και προσωρινοί συνταξιούχοι χωρίς το έκτακτο βοήθημα Τσίπρα!

Τελικά η αλλαγή του χρόνου δεν βρίσκει να έχουν λάβει όλοι το χριστουγεννιάτικο «μποναμά» της κυβέρνησης, μιας και έμειναν εκτός οι προσωρινοί συνταξιούχοι και τα ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, επειδή η ΗΔΙΚΑ δεν «εντόπισε» στα αρχεία της άτομα με αναπηρία και ασφαλισμένους που περιμένουν στην ουρά έως και δύο χρόνια για τη σύνταξή τους,αυτές οι κατηγορίες δεν έλαβαν το έκτακτο βοήθημα που μοίρασε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν το έκτακτο βοήθημα, ενώ το δικαιούνται βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων, διαμαρτύρονται σε καθημερινή βάση στους υπαλλήλους των ταμείων τους οι οποίοι δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Το υπουργείο Εργασίας το οποίο γίνεται και εκείνο αποδέκτης παραπόνων δεσμεύτηκε ότι αν διαπιστωθούν λάθη θα διορθωθούν, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει την δέσμευσή του μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε με τους θεσμούς και την απολογητική επιστολή Τσακαλώτου.

Οι κατηγορίες των συνταξιούχων που εξαιρέθηκαν αδίκως από την παροχή είναι:

  1. Ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για συνταξιοδότηση και παίρνουν ή δεν παίρνουν προσωρινή σύνταξη.
  2. Άτομα με αναπηρία που παραπέμφθηκαν στα ΚΕΠΑ για επαναξιολόγηση του ποσοστού αναπηρίας τους.
  3. Συνολικά 8.600 συνταξιούχοι που ζουν κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, οι οποίοι είχαν πρόβλημα με το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Για τις πρώτες δύο κατηγορίες το θέμα θα ξεκαθαριστεί στο τέλος Ιανουαρίου. Το επιπλέον ποσό που θα καταβληθεί για να «διορθωθούν τα λάθη» υπολογίζεται ότι δε θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …