Προκαταρκτική έρευνα για το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό ξεκινά η Ε.Ε!(Έγγραφο)

Τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από σχετική καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Αυτό προκύπτει από την επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών  Cecilia Wikstrοn στις 20 Δεκεμβρίου, με την οποία γνωστοποιείται ότι η καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου γίνεται αποδεκτή.

«…Η επιτροπή ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχετε υποβάλει. Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες» σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου προέβη σε καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θεσμών για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο αναφέροντας ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια αποτελούν δήμευση του εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας. Καταγγέλθηκε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (ασφαλιστικό) ψηφίστηκε χωρίς να έχουν εκπονηθεί αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων θα δικαιολογείται η επιβολή τόσων μεγάλων εισφορών εισπραξιμότητα αυτών και η ανταποδοτικότητά τους σε σχέση με την προσδοκώμενη σύνταξη.

Η νομική βάση της καταγγελίας είναι η παραβίαση διατάξεων όχι μόνο του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και της Ε.Σ.Δ.Α. ως προς την ανθρώπινη αξία και το δικαίωμα στην εργασία και περιουσία.

Καταγγέλθηκε η αντιφατική στάση των θεσμών και η επιφύλαξη για το αν πράγματι υφίσταται πραγματικό ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργάνων για σταθεροποίηση και ανάπτυξη στην Χώρα μας»

Με την υπ’ αριθμ. D 321991/20-12-2016 επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών  Cecilia Wikstrοn ενημερωθήκαμε ότι η αναφορά μας έγινε παραδεκτή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας βάσει της καταγγελίας μας.

Επίσης υπεβλήθησαν τα στοιχεία που αποστείλαμε στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Επιτροπή της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής για ενημέρωση.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως θεματοφύλακες της νομιμότητας προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ όποιον και αν είναι αυτός για την ψήφιση νόμων που παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ε.Σ.Δ.Α», αναφέρει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας μας με μοναδικό σκοπό τη δικαίωση μας από την κατάφωρη παραβίαση συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στη χώρα μας» δηλώνει στο enikos.gr ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

«Μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία, θα μας καλέσουν σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Σε αυτήν, εκτός από εμάς, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να γίνει αντιπαράθεση. Στη συνέχεια η Επιτροπή είτε θα βγάλει πολιτική απόφαση είτε θα παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, εφόσον υπάρχει παραβίαση του κοινοτικού Δικαίου», προσθέτει.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 5,86 μονάδων (+0,11%) …