Ετήσιος απολογισμός δράσης-εργασίας του ΟΑΕΔ

Τη δημιουργία 55.735 θέσεων εργασίας και κατάρτισης για ανέργους διαμόρφωσαν μια σειρά από προγράμματα του ΟΑΕΔ που έτρεξαν μέσα στο 2016, όπου ο Οργανισμός, εκπόνησε και εφάρμοσε δέκα προγράμματα μέσα στους 12 μήνες του χρόνου, τα οποία είτε δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, είτε εξασφάλισαν την κατάρτιση νέων και μακροχρόνια ανέργων με στόχο την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για το 2016 ήταν:

  • Υπόλοιπο Κοινωφελούς Εργασίας 2015 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Θέσεις 431)
  • Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκαν 431 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 5 μηνών σε φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  •  Υπόλοιπο Κοινωφελούς Εργασίας 2015 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Θέσεις 728)
  • Αντικείμενο Δράσης του προγράμματος ήταν η δημιουργία 728 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 5 μηνών σε φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  •  Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού Α΄Κύκλος (Θέσεις 2.500)
  • Το εν λόγω πρόγραμμα δημιούργησε 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού για χρονικό διάστημα 8 μηνών σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄Υποδοχής Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών.
  • Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας –  Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας (Θέσεις: 3.737)
  • Αντικείμενο Δράσης είχε τη δημιουργία 3.737 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού για χρονικό διάστημα 8 μηνών σε Δήμους και θύλακες υψηλής ανεργίας.
  • Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας – Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας (Θέσεις: 6.339)
  • Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δημιουργήθηκαν 6.339 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέ την τοποθέτηση προσωπικού για χρονικό διάστημα 8 μηνών σε Δήμους και θύλακες υψηλής ανεργίας.
  • Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας (Θέσεις: 4.000).
  • Αντικείμενο της συγκεκριμένης δράσης ήταν η δημιουργία 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης 12μηνης διάρκειας μέσω της τοποθέτησης προσωπικού στο Δημόσιο τομέα της Υγείας.
  • Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την απασχόληση ατόμων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση ηλικίας άνω των 50 ετών (Θέσεις: 15.000).

Το πρόγραμμα δημιούργησε 15.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ατόμων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

  • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους 18-24 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ (Θέσεις: 10.000).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, προκειμένου μετά την ολοκλήρωση τους να διευκολυνθεί η είσοδος τους στην αγορά εργασίας.

  • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους 25-29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ (Θέσεις: 3.000)

Αντικείμενο δράσης του προγράμματος είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 25-29 ετών, απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ώστε μα διευκολυνθεί η είσοδος τους στην αγορά εργασίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του.

  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών (Θέσεις : 10.000)

Εφαρμόστηκε η επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα με στόχο την πρόσληψη για χρονικό διάστημα 12 μηνών, 10.000 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα 3 μηνών και μακροχρόνια ανέργων.

  • Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας για ανέργους ηλικίας 29 – 64 ετών (Θέσεις 23.000).

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη, σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων υλοποιείται με τη μέθοδο των  επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και  αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …