Που οι εργαζόμενοι μετά την εργασία τους μπορούν να αγνοήσουν email του αφεντικού;

Απέκτησαν με νόμο το δικαίωμα όταν σχολάνε από την δουλειά να βάζουν παύλα μέχρις ότου επιστρέψουν στο ωράριο τους, οι εργαζόμενοι της Γαλλίας, που στο εξής μπορούν να αγνοούν τα emails των εργοδοτών ή των προισταμένων τους, από την στιγμή που ολοκληρώνεται η βάρδια τους και να μην παίρνουν δουλειά για το σπίτι!

Ο νέος νόμος για την απασχόληση απαιτεί από γαλλικές εταιρείες με περισσότερους από 50 υπαλλήλους να σταματήσουν να «ενοχλούν» τους υπαλλήλους τους εκτός του εργασιακού τους ωραρίου και σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», η απόφαση στοχεύει στο να μειωθεί το εργασιακό άγχος που τους μαστίζει, λόγω του φόρτου εργασίας σχεδόν σε 24ωρη βάρδια.....

Μάλιστα σχολιάζοντας το νέο νόμο το μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος και πρώην υπουργός Παιδείας Benoit Hamon, τόνισε:

«Οι εργαζόμενοι αφήνουν φυσικά το γραφείο, αλλά δεν αφήνουν την εργασία τους. Παραμένουν συνδεδεμένοι με ένα είδος ηλεκτρονικού λουριού σαν αυτά που φορούν τα σκυλιά».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …