Σπεύστε! Σιωπηρή παράταση έως 6 Ιανουαρίου για τις 36 δόσεις της ΔΕΗ

H δημόσια επιχείρηση παρέτεινε σιωπηρά μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής χρεών σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ, ενώ θέτει σε ισχύ τόσο νέα προγράμματα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και μειώσεις στα τιμολόγια για εκείνους που προκαταβάλλουν όλο το ποσό του ετήσιου λογαριασμού ρεύματος ετοιμάζει η ΔΕΗ.

Πηγές αναφέρουν πως θα καθιερωθούν προγράμματα ρυθμίσεων με δόσεις πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο του «παγώματος» χρεών χαμηλού ύψους και μείωσής τους εφόσον οι οφειλέτες είναι εμπρόθεσμοι στην αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να αποφασίσει στη συνεδρίαση του την ερχόμενη Δευτέρα 9 του μηνός την καθιέρωση νέων κινήτρων για τη ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών.

H διοίκηση της ΔΕΗ αποτιμά θετικά το πρόγραμμα διακανονισμών των 36 δόσεων που έτρεξε το προηγούμενο διάστημα, καθώς εκτιμά ότι 610.000 πελάτες της διευθέτησαν απλήρωτους λογαριασμούς συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά το 70% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εταιρεία.

Στο 1.150.000 ανέρχονται οι οικιακοί πελάτες και οι επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στις ρυθμίσεις των 36 δόσεων.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …