Τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό!

Πολυτελή ακίνητα, διαμερίσματα, βίλες και εξοχικά που είναι δηλωμένα ως πρώτη κατοικία και ανήκουν σε «πτωχευμένους» επιχειρηματίες αναμένεται να βγουν στο σφυρί στις αρχές του νέου έτους.

Οι λίστες με τα ακριβά ακίνητα,  που βρίσκονται τόσο σε προάστια των Πατρών όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας είναι έτοιμες.

Σε αυτές περιλαμβάνονται αρκετά τέτοιου είδους ακίνητα, και θα είναι τα πρώτα που θα αρχίσουν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την αρχή του 2017.

Η πρόσφατη έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνει ότι οι έξι στις δέκα επιχειρήσεις ανήκουν στην κατηγορία του «στρατηγικά» κακοπληρωτή και δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους για διάστημα μεγαλύτερο της τριετίας. Εκτιμάται ότι σε όλη την Ελλάδα από τα 40 δις ευρώ, στα οποία ανέρχονται τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών, το 25%, δηλαδή τα 10 δις ευρώ, ανήκει σε κακοπληρωτές, που έχουν αλλά δεν… δίνουν, αφού κατά μέσο όρο διαθέτουν τρία ακίνητα και καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια, υπό την ασφυκτική πίεση των θεσμών και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, οι τράπεζες προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στην κατάρτιση λίστας με τα ακριβά ακίνητα, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά παραμέτρους: το είδος του δανείου, το ποσό του δανείου, το διάστημα που δεν εξυπηρετείται, την ανταπόκριση συνεργασίας από τον δανειολήπτη, αν πρόκειται για κατοικία ή επαγγελματικό ακίνητο, την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο και, τέλος, την εμπορευσιμότητα. Συνολικά, το ποσό των δανείων που έχουν «κοκκινίσει» ξεπερνάει τα 108 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και το τοπικό παράρτημα του ΕΚΠΟΙΖΩ έχει διαχωρίσει την θέση του σε σχέση με τους «επαγγελματίες πλούσιους κακοπληρωτές» των οποίων τα δάνεια… ουδεμία σχέση έχουν με αυτά των απλών δανειοληπτών που δανείστηκαν για την πρώτη τους κατοικία. Δεν είναι δε λίγοι οι κακοπληρωτές που ενώ έχουν τα χρήματα περιμένουν πως και πώς να ξεκινήσει η διαδικασία πωλήσεων σε funds και να καταφέρουν να επανακτήσουν το ακίνητό τους πληρώνοντάς το με κατά μεγάλο ποσοστό «κουρεμένο» το δάνειό τους, κερδίζοντας έτσι ένα μεγάλο ποσό!


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …