Βail in-Καταθέσεις: Αλήθειες και μύθοι

 

Μετά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, οι εγχώριες τράπεζες είναι κεφαλαιακά πολύ ισχυρές. Επομένως, με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος «κουρέματος» των καταθέσεων. Ωστόσο, εάν το πρόγραμμα εκτροχιαστεί, η αβεβαιότητα επιστρέψει και η οικονομία παραμείνει σε ύφεση, τότε είναι πιθανό οι τράπεζες να χρειασθούν νέα κεφάλαια. Σε μια τέτοια περίπτωση, η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει με το νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που περιλαμβάνει και bail in, δηλαδή τη συμμετοχή και των καταθετών στο κόστος διάσωσης μιας τράπεζας.

«Η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βάλουν την οικονομία σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης, αποκλείοντας νέες επικίνδυνες περιπέτειες», τονίζει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …