Βουλευτική παρέμβαση για τους συμβασιούχους της καθαριότητας

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει τα παρακάτω: "Ανάστατοι είναι οι εργατοτεχνίτες και οι υπάλληλοι του Δήμου Αιγιαλείας, αλλά και αποφασισμένοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στο Δήμο οι συμβασιούχοι της καθαριότητας.

Με ομόφωνη απόφαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2016, στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου ζητούν από την Δημοτική Αρχή:

  1. Να προβεί σε διαπιστωτικές πράξεις περί αυτοδίκαιης παράτασης έως 31/12/2017 όλων των συμβασιούχων της καθαριότητας, καθώς και των δύο 8μηνων όπως προβλέπει το άρθρο 16 του Ν. 4429/20162.
  2. Να ακολουθήσει την «γραμμή» του συνδικαλιστικού τους οργάνου της ΚΕΔΕ όπου ο Νομικός Σύμβουλος σε απάντηση του κ. Γ. Πατούλη καλεί τους Δήμους να προβούν σε παράταση όλων των συμβασιούχων.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να προστατεύσει τους συμβασιούχους εργαζομένους, οι οποίοι άλλοι μένουν με την αγωνία αν θα τους γίνει παράταση και άλλοι παραλαμβάνουν την απόλυση τους και δεν θα κάνουν  φέτος γιορτές.

Ήδη κάποιοι μπροστά στην αβεβαιότητα που επικρατεί τρέχουν σε δικηγορικά γραφεία, προκειμένου να διασφαλίσουν τη μη απόλυση τους ή την αυτοδίκαιη παράταση τους.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων και ζητάμε σαφείς και άμεσες λύσεις για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των Ο.Τ.Α., ώστε να μην οδηγηθούν στο δικαστικό δρόμο. Η της κυβερνητικής απόφασης πριμοδοτεί για μία ακόμη φορά, όπως γινόταν και στο παρελθόν τα δικηγορικά γραφεία.

Απαιτούμε λύσεις ουσιαστικές, ρεαλιστικές και αποτελεσματικές.

Επειδή την ίδια ώρα μεγάλοι δήμοι της χώρας (Θεσσαλονίκης, Αμαρουσίου, Βόλου, Αρταίων) –ευτυχώς- παρέτειναν κανονικά τις συμβάσεις.

Επειδή, όμως ακόμα επικρατεί σύγχυση στην Δημοτική Αρχή της Αιγιάλειας, αλλά και ανάμεσα σε πολλούς δήμους όλης της χώρας, αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας με βάση την ρύθμιση Βερναδάκη.

Επειδή υπάρχουν εκτός του Δήμου Αιγιαλείας και άλλες περιπτώσεις δήμων, που παρά την ρύθμιση Βερναδάκη, δεν παρατείνουν τις συμβάσεις.

Επειδή τέλος ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης με δήλωση του έχει καλέσει τους δήμους να εφαρμόσουν τον νόμο, ενώ το ίδιο έχει κάνει και με νεότερη ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών και όμως… κάποιοι δεν συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις.

Καλείστε να αναλάβετε πρωτοβουλία νομοθετική που δεν θα επιτρέπει παρεκκλίσεις από την πλευρά των Δημάρχων.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάσθε:

Θα αντιμετωπίσετε μια και έξω την ευθυνοφοβία κάποιων αρχόντων και θα προστατέψετε το δικαίωμα στη δουλειά των συμβασιούχων εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων;"


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ενίσχυση για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου: Ανοίγει εκ νέου στις 11/12 η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων και διορθώσεων έως και 22 Δεκεμβρίου …