900 εκατ. πειρατικά links αφαίρεσε το 2016 η Google

H Google το 2016 αφαίρεσε από τα αποτελέσματα αναζήτησής της πάνω από 900 εκατομμύρια URLs που αφορούν σε πειρατικά websites. Ο αριθμός είναι τεράστιος και σημειώθηκε 100% αύξηση από το 2015.

Ενώ η Google έχει λάβει ορισμένα μέτρα για να καταστήσει τις πειρατικές ιστοσελίδες λιγότερο ορατές, συνεχίζει να διαφωνεί με δικαιούχους για το πώς θα προχωρήσει στη διαδικασία αυτή.

Η πλειοψηφία των δικαιούχων περιεχομένου που στέλνουν ανάλογα αιτήματα στην Google για αφαίρεση περιεχομένου, σχετίζονται με τη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία.

Τα τελευταία χρόνια, ο όγκος των αιτημάτων προς την Google για να κατεβάσει περιεχόμενο, έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Μέσα στο 2016 ο αριθμός έσπασε ρεκόρ. Οι δικαιούχοι ζήτησαν από την Google να αφαιρέσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο links. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2015 ήταν στα 558 εκατ.

Για πρώτη φορά κατά το "TECHBLOG", μέσα από το Google Transparency Report μαθαίνουμε τον αριθμό που έσβησε τελικά η Google. Η εταιρεία αναφέρει ότι υλοποίησε το 89.8% των αιτημάτων, φτάνοντας στα 914 εκατ. Συνολικά, οι δικαιούχοι ήθελαν να αφαιρεθεί περιεχόμενο από 351.000 διαφορετικές σελίδες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …