Ταυτοποιήθηκε ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης-Οι γκάφες των αρχών(ΦΩΤΟ)

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης την Πρωτοχρονιά στο νυχτερινό κέντρο «Ρέινα» της Κωνσταντινούπολης, στην οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ο άνθρωπος που διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ταυτοποιήθηκε», δήλωσε ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, χωρίς όμως να δώσει άλλες πληροφορίες.

Ο δράστης που σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διέφυγε μετά την επίθεση, εξακολουθεί να καταζητείται.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, περίπου 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές Αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να αλλάξουν το κλίμα μετά τα απανωτά λάθη στα οποία έχουν υποπέσει. Αρχικά, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα που υποτίθεται ότι ήταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης, όμως εν τέλει αποδείχθηκε ότι ο εν λόγω άνδρας, δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση. Πρόκειται για υπήκοο από το Καζακστάν, ο οποίος πήγε στην Ασφάλεια και δήλωσε ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την επίθεση. Έγινε, βέβαια, έρευνα και διαπιστώθηκε ότι είναι υπήκοος του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.

  

Μην ξεχνάμε ότι την Τρίτη το φως της δημοσιότητας είδε μία φωτογραφία ενός άνδρα από το Κιργιστάν, το διαβατήριο του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι πρόκειται για τον δράστη. Ωστόσο ο άνδρας μίλησε σε δημοσιογράφους και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο μακελειό της Κωνσταντινούπολης.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …