Αγρότες καλούνται να καταβάλουν τις εισφορές που τους επιστράφηκαν

Να καταβάλουν εκ νέου τις εισφορές που τους επιστράφηκαν καλούνται εκατοντάδες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που είχαν εξαιρεθεί (αν και μισθωτοί) από την υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Kοινωνικών Aσφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος οι νέοι ασφαλισμένοι οι οποίοι παράλληλα με την αγροτική δραστηριότητα απασχολούνται ως μισθωτοί, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΙΚΑ.

Όσοι είχαν λάβει εξαίρεση από το ΙΚΑ θα αναγνωρίζεται ο χρόνος ασφάλισης που έχει πραγματοποιηθεί στον ΟΓΑ με βάση την αρχή της τυπικής ασφάλισης και οι ασφαλισμένοι οφείλουν εισφορές σύμφωνα με τις ισχύουσες για τον ΟΓΑ διατάξεις.

Σε όσους έχουν επιστραφεί οι εισφορές πρέπει αυτές να καταβληθούν εκ νέου για το διάστημα υπαγωγής στην ασφάλιση του ΟΓΑ, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, προσαύξηση ή τόκο.

Όπως επεξηγεί η εγκύκλιος αναλυτικά, υπάρχει σημαντικός αριθμός ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που έλαβαν αποφάσεις εξαίρεσης από το ΙΚΑ, στις οποίες καλόπιστα βασίστηκαν και κατέβαλαν εισφορές βάσει του καθεστώτος του ΟΓΑ επί σειρά ετών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φρίντριχ Ενγκελς: διαχρονικός και επίκαιρος στα 200 του χρόνια

Οι απόψεις του Ενγκελς για τη διαλεκτική της φύσης δεν αποτελούν παρά μια γενίκευση της …