Εργατικό κέντρο καταγγέλλει επιχείρηση ότι «μεθόδευσε» απόλυση άρρωστου εργαζόμενου

Αισχρό  και απάνθρωπο, χαρακτηρίζει την απόλυση εργαζόμενου με σοβαρή πάθηση, που όμως εκτελούσε άριστα τα καθήκοντά του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας, ονομάζοντας ως υπεύθυνη για τη «μεθόδευση», την επιχείρηση «Παπαστράτος».

«Η επιχείρηση Παπαστράτος απέλυσε εργαζόμενο όταν διαπίστωσε ότι ο εργαζόμενος , ο οποίος προσελήφθη από την εταιρεία μέσα από διαγωνισμό μεταξύ 500 ατόμων περίπου, πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η εταιρεία Παπαστράτος, η οποία φιγουράρει με κυβερνητικούς παράγοντες διαφημίζοντας το μεγάλο «φιλανθρωπικό» της έργο προς την κοινωνία, μεθόδευσε μια απόλυση ενός εργαζόμενου αφού είχε διαπιστώσει την ασθένειά του, χωρίς καν να τον αξιολογήσει, όπως άλλωστε προβλέπεται, μέσα από μια διαδικασία που η ίδια η εταιρεία έχει θεσπίσει. Αμαυρώνει, έτσι, την προσωπικότητα αλλά και ένα λαμπρό βιογραφικό ενός νέου ανθρώπου, χαρακτηρίζοντας τον ανεπαρκή.

Ως γεγονός χαρακτηρίζεται τουλάχιστον αισχρό  και απάνθρωπο.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής θεωρώντας το παραπάνω γεγονός ως άκρως σοβαρό ζήτημα , όχι μόνο από συνδικαλιστική σκοπιά αλλά και ως ακραίο κοινωνικό φαινόμενο που δεν πρέπει να επαναληφθεί συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του σωματείου Παπαστράτου και τον δικηγόρο του σωματείου.

Εκεί από πλευράς μας επισημάναμε την αντίθεσή μας σε κάθε απόλυση που γίνεται από πλευράς εργοδοσίας, ιδιαίτερα όμως όταν οι αιτίες της απόλυσης αφορούν τους παραπάνω λόγους.

Κάνουμε σαφές, λοιπόν, ότι είναι μονόδρομος για την εταιρεία να επαναφέρει στη θέση του τον εργαζόμενο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα σταθούμε δίπλα στον συνάδελφό μας είτε σε δικαστική διεκδίκηση είτε σε όποιες κινητοπoιήσεις αποφασισθούν από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

Επιπλέον, ως Εργατικό Κέντρο δεσμευόμαστε ως προς την δημοσιοποίηση του θέματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και στην μητρική εταιρεία Philip Morris»


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Μόνο μία συν μία οικογένεια γιορτές Χριστουγέννων-Δεν χαλαρώνουμε με 3ο κύμα

«Ζητώ πραγματικά λίγη υπονομή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Καταλαβαίνω απόλυτα …