Εταιρεία δεσμεύεται να μην κάνει απολύσεις μέχρι το 2021

Σε μία εποχή που η πλειοψηφία των ελληνικών εταιρειών, προχωρούν σε απολύσεις αλλά και μειώσεις μισθών, λόγω της πτώσης της κατανάλωσης και της υπέρμετρης φορολογίας, υπάρχει μία εταιρεία που δεσμεύεται να μην προχωρήσει ούτε σε περικοπές αλλά ούτε και σε μείωση του εργατικού της δυναμικού μέχρι το 2021.

Πρόκειται  για την Παλίρροια, την μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρεία ετοίμων γευμάτων και νούμερο ένα παραγωγό ντολμάδων στον κόσμο. Μέσω της νέας επιχειρησιακής σύμβασης που υπέγραψαν προ ημερών εργαζόμενοι και διοίκηση (και η οποία τέθηκε σε ισχύ από 1/1/2017), η εταιρεία δεσμεύεται να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας αλλά και τις αμοιβές των εργαζομένων για πέντε χρόνια.

Όπως σημειώνεται από το insider.gr, η Παλίρροια κατασκευάζει 1,7 εκατ. ντολμαδάκια την ημέρα, κατέχοντας την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση από τη Χαλκίδα η οποία διαθέτει τρεις παραγωγικές μονάδες, σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κίνα, με 200, 1.000 και 500 εργαζόμενους, αντίστοιχα.

Πλέον οι εξαγωγές της εταιρείας ξεπερνούν το 85%, ενώ εισέρχεται συνεχώς σε νέες αγορές και με νέα προϊόντα όπως τσιπούρα με χυλοπίτες, ελιές και φέτα, λαβράκι με ποληγούρι κ.α.

Σήμερα τα προϊόντα της βρίσκονται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμo με βασικές χώρες δραστηριοποίησης ττην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

Τα ντoλμαδάκια Παλίρροια έχουν βραβευτεί για την εξαιρετική τους γεύση από 2 διεθνής οργανισμούς International Quality Institute, Βρυξέλλες( Βραβείο Ανώτερης γεύσης) και Fine food, Αγλλία (Βραβείο εξαιρετικής γεύσης).

Για το 2014 ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 35,1 εκατ. ευρώ  από 26,8 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ τα καθαρά κέρδη στα 2,8 εκατ. ευρώ από 739 χιλ. ευρώ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

O υπουργός Εθνικής 'Αμυνας βρίσκεται σήμερα στην Ορεστιάδα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. …