Είναι ρόδα και... κερδίζει

Αφού δεν γύρισε τελικά η περίφημη ρόδα της πλατείας Συντάγματος και τελικά χτες ξηλώθηκε άδοξα από το κέντρο της πρωτεύουσας, εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον μιας και η ιστορία της είναι συνδεδεμένη με ένα πλήθος μικρών και μεγάλων παρατυπιών. Χαρακτηριστική η περίπτωση του χθεσινού αιφνιδιαστικού ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας στην πλατεία, καθώς το συνεργείο ελεγκτών που προσπάθησε να πραγματοποιήσει έλεγχο κατά την διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της ρόδας, βρέθηκε απέναντι στον «τσαμπουκά» του εργολάβου της εταιρείας που αρχικά αρνήθηκε να συνεργαστεί και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας ώστε να επιτρέψει στους επιθεωρητές να ελέγξουν το πρόχειρο εργοτάξιο που είχε στηθεί.

Εκ του αποτελέσματος του ελέγχου, υποστηρίζει ο Π. Ελευθερόπουλος στο koolnews.gr, διαπιστώθηκε και η σθεναρή αντίδραση του εργολάβου καθώς διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας που είχαν προβλεφθεί για το «ξήλωμα» της ρόδας αλλά και εργασιακά παραπτώματα σχετικά με το προσωπικό που είχε αναλάβει το έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα γίνουν γνωστά και τα πρόστιμα που θα πέσουν στην εταιρεία, τα οποία μάλιστα αναμένεται να είναι και αρκετά τσουχτερά.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτεται από πηγές της Εθνικής, η Τράπεζα λίγο έλειψε να χάσει 30 χιλιάδες ευρώ που προορίζονταν για «χορηγία» της πολυδιαφημισμένης ρόδας. Όπως υποστηρίζουν στελέχη της τράπεζας, η διοίκηση της Εθνικής είχε συμφωνήσει με την εταιρεία φάντασμα της ρόδας και τον Δήμαρχο Αθηναίων να πληρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό ποσόν άνευ λόγου και αιτίας. Τελικά, το φιάσκο της ρόδας γλύτωσε την τράπεζα από μια χορηγία που είχε χαρακτηρισθεί ανώφελη και ύποπτη ακόμη και από μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής.

Να θυμίσουμε πως την περασμένη εβδομάδα, με ανακοίνωσή του ο Δήμος της Αθήνας ζήτησε συγνώμη, σημειώνοντας ότι «η απόσυρση της “Ρόδας” από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για τον δήμο Αθηναίων ευχάριστη απόφαση, ήταν όμως επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας». Παράλληλα, η δημοτική αρχή ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, «στο μερίδιο που μας αναλογεί», για την αναστάτωση που προκλήθηκε.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …