Το κόστος οδηγεί σε «ναυάγιο» την εφαρμογή του 6ωρου

Το πείραμα της Σουηδίας με την πιλοτική εφαρμογή της 6ωρης εργασίας, φαίνεται πως βαίνει προς ναυάγιο, καθώς διαπιστώθηκε ότι το κόστος είναι υψηλότερο από τα οφέλη.

Σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα, 68 νοσοκόμοι σε ίδρυμα για ηλικιωμένους στο Γκέτεμποργκ εργάζονταν για έξι ώρες, αντί για οκτώ, σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν τα επίπεδα ικανοποίησης των εργαζομένων, η υγεία τους, αλλά και η φροντίδα των ασθενών.

Αν και οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν, σύμφωνα με το άρθρο του ethnos.gr, το κόστος ήταν πολύ υψηλό, καθώς χρειάστηκε να προσληφθούν επιπλέον 17 άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες.

«Σχετίζεται με υψηλότερα κόστη, απολύτως» είπε ο Ντάνιελ Μπερνμαρ, ένας αριστερός πολιτικός, υπεύθυνος για τη λειτουργία του ιδρύματος ηλικιωμένων, που πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της 6ωρης απασχόλησης.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι το «ψαλίδισμα» των ωρών εργασίας θα μπορούσε να αποτελέσει μία μακρόπνοη λύση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εurostat: Στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ οι Έλληνες

Με προσόντα ανώτερα από τα απαιτούμενα για τις θέσεις απασχόλησής τους, οι Ελληνίδες και οι …