Πόσο ανεβαίνει η τιμή στο ψωμί;

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων δεν πρόκειται να συμπαρασύρουν προς τα πάνω και την τιμή του ψωμιού, ξεκαθάρισε μιλώντας στo «Δίκτυο Θεσσαλίας» της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών Μιχ. Μούσιος.

Ο κ. Μούσιος ανέφερε ότι οι αυξήσεις από τις βιομηχανίες πρώτων υλών περνούν αυτόματα στα τιμολόγια του νέου χρόνου για τα αρτοποιεία, αλλά οι αυξήσεις αυτές δεν πρόκειται να μετακυληθούν στον καταναλωτή.

Δε νομίζω ότι οι καταναλωτές μπορούν να αντέξουν ανατιμήσεις σε ένα βασικό αγαθό όπως είναι το ψωμί, σημειώνει ο πρόεδρος των αρτοποιών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το 2016 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

«Διαπιστώσαμε μείωση στην κατανάλωση όχι απλώς στα γλυκίσματα και τα είδη αρτοποιίας, αλλά και στο ψωμί», επισημαίνει ο κ. Μούσιος, ο οποίος ζητά να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα αφήνει περιθώριο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων κατά ξενοδόχων: Έχετε άρνηση της πραγματικότητας

Ο ΠΟΞ προτείνει δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης με συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς …