Βαρύτατο το κατηγορητήριο για την Ρούπα(VIDEO)

Για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση κατηγορείται η Πόλα Ρούπα η οποία μαζί με την 25χρονη που συνελήφθη μαζί της οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για

Α) συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό , να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

Β) διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Η ποινική δίωξη δεν αφορά τη συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Στο πλευρό της Πόλα Ρούπα η μητέρα και η αδελφή της οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώπιον του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί.

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» αναφέρει καταγγέλλοντας ότι «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "εξόδου από την κρίση..."».

Υπ.Δικαιοσύνης: Ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε το παιδί της Ρούπα

Ψευδείς και ανεύθυνες χαρακτηρίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της 48χρονης συλληφθείσας Πόλας Ρούπα, καθώς ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε αλλά απλώς τέθηκε σε προστασία.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει πως το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του. Παράλληλα, το Υπουργείο αναφέρει πως το παιδί παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Ακόμη, το Υπουργείο σημειώνει πως ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και συμπληρώνει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

ΠΗΓΗ: zougla, newsit


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …