Διαβεβαίωση υπουργού για τα όρια συνταξιοδότησης των ναυτικών

Ειδική συνάντηση με την ΠΝΟ και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει υποσχεθεί ότι θα αναλάβει για τα χρονίζοντα ζητήματα των Ναυτικών, προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επιχείρησε να καθησυχάσει τον κλάδο, με την διαβεβαίωση πως διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση τους.

Κατά την επαφή του με την διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

  1. «Βάζουμε άλλα θεμέλια στην Κοινωνική Ασφάλιση, και, στην εφαρμογή του νόμου 4387, λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ναυτικού επαγγέλματος.
  2. Διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, ενώ τα όσα κυκλοφορούν για το ύψος των συντάξεων είναι ακόμα στον αέρα καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες.
  3. Οι προσωρινές συντάξεις έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται και ήδη έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του μεγαλύτερου ποσοστού των αιτηθέντων.
  4. Ο καθορισμός των εφάπαξ έγινε με εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, στη βάση των προτάσεων των συνδικάτων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …