Οι κλήσεις της Τροχαίας φέρνουν κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις…

Έρχονται νέες κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις και γενικώς κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, για οποιοδήποτε χρέος ή μη πληρωμή προστίμων προς το Δημόσιο, όπως τα πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή τα πρόστιμα για αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν εξοφληθεί, όπως αναφέρει ο antenna.

Στην εγκύκλιό του, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης καλεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες πλην του υπουργείου Οικονομικών που έχουν σε εκκρεμότητα απλήρωτες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο μη φορολογικής φύσεως, όπως π.χ. πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πρόστιμα για αυθαίρετα κ.λπ. να στείλουν τα ανείσπρακτα ποσά για βεβαίωση στις αρμόδιες ΔΟΥ, ώστε σε βάρος των οφειλετών να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα είσπραξης σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων).

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο όσες Δημόσιες Υπηρεσίες, πέραν του Υπουργείου Οικονομικών, εντοπίσουν περιπτώσεις οφειλών προς το Δημόσιο, μη φορολογικής φύσεως, οι οποίες προκύπτουν από συμβάσεις ή άλλα δικαιώματα του Δημοσίου και δεν έχουν αποδοθεί από τους υπόχρεους, οφείλουν να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη βεβαίωσή τους στην οικεία ΔΟΥ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, καθώς και στο άρθρο 81 του ν.4270/2014.

Αυτό σημαίνει κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ποσών “εις χείρας τρίτων”, καθώς και κάθε άλλο κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άσκηση του επαγγέλματος του οδοντοτεχνίτη και αμοιβή

Αριθμ. Γ5β/Γ.Π. 13625/2022 – ΦΕΚ τεύχος Β 6892/08.12.2023Κώδικας Δεοντολογίας Οδοντοτεχνιτών Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣαποφασίζουμε: Άρθρο 1Σκοπός …