Καταργούνται φοροαπαλλαγές εντός του 2017

Μέσα στο 2017 αναμένεται να καταργηθούν οριστικά και αμετάκλητα για τον Ελληνικό λαό και οι τελευταίες φοροαπαλλαγές, κάτι που δεν περίμενε, όταν άκουγε τις προεκλογικές δεσμευσεις του Τσίπρα και του έδωσε τα ηνία της χώρας και της ζωής του, όταν την ίδια ώρα επανεξετάζονται:

  • Το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης της ναυτιλίας υπό τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Οι φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων, με κατάργηση αυτών που θα κριθούν άδικες και αναποτελεσματικές.

Ξεχάστε λοιπόν τις:

  • Έκπτωση φόρου 1,5% που γίνεται στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων. Από την κατάργηση της έκπτωσης θα επιβαρυνθούν κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι με πολύ χαμηλό εισόδημα, αφού θα αυξηθεί η μηνιαία παρακράτηση του φόρου τους (δεν θα καρπώνονται τη διαγραφή ποσού έως 30 ευρώ κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης).
  • Έκπτωση φόρου 10% επί των ιατρικών δαπανών. Η έκπτωση δίνεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος έχει συνολική ιατρική δαπάνη η οποία ξεπερνά το 5% του συνολικού εισοδήματός του.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …