2,3% αύξηση στην βιομηχανική παραγωγή

Αύξηση 2,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 1,7%. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 2,3% τον Νοέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2015, έναντι αύξησης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:
Κατά 1,7% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών.
Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (12,5%), βασικών μετάλλων (26,1%), κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (20,2%) και μηχανοκίνητων οχημάτων , ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων (133,1%)
  • Κατά 8% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού
  • Κατά 0,8% του δείκτη παροχής νερού.
2. Από τη μείωση κατά 7,9% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.
Ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2016 παρουσίασε αύξηση 2,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2015, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014.
Ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης, παρουσίασε μείωση 0,8% τον Νοέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2016.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Financial Times για Σούνακ: Διπλωματικό ατόπημα η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Οι δύο πρωθυπουργοί θα μπορούσαν να έχουν κάνει πολύτιμες συζητήσεις για θέματα όπως η Ουκρανία, …