«Έφυγε» η δημοσιογράφος που μετέδωσε πρώτη την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου

Πέθανε πλήρης ημερών στο Χονγκ Κονγκ η δημοσιογράφος Clare Hollingworth. Πρόκειται για την πολεμική ανταποκρίτρια που μετέδωσε πρώτη την είδηση για την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Γεννήθηκε το 1911 στο Λέστερ της Βρετανίας και το 1939, όταν έγινε η εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία, εργαζόταν στην Daily Telegraph.

Ο τίτλος σε εκείνο το ιστορικό ντοκουμέντο ήταν: «1.000 τανκ συγκεντρωμένα στα πολωνικά σύνορα». Τρία 24ώρα αργότερα ξεκίνησε η εισβολή των Ναζί και η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου.

Όπως μετάδωσε το topontiki.gr, στην δημοσιογραφική της καριέρα κάλυψε πολέμους όπως αυτούς στο Βιετνάμ, στην Αλγερία και τη Μέση Ανατολή. Τιμήθηκε με το βραβείο James Cameron για τη δημοσιογραφία το 1994.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …