Η πολύ δουλειά...καταστρέφει τη σεξουαλική ζωή!

Στις ημέρες μας όσοι έχουν εργασία αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές ώρες καθώς τα ωράρια έχουν καταργηθεί και όλοι βγάζουν δουλειά για 2. Φαίνεται όμως πως, όπως έδειξε και νέα έρευνα οι εργασιομανής κινδυνεύουν περισσότερο με προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή.

Ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι εργάζονται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα έχουν προβληματική σεξουαλική ζωή. Γιατί; Οι πολλές ώρες εργασίας εξαντλούν όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά τον εργαζόμενο. Αποτέλεσμα; Νεύρα και η κακή διάθεση. Αυτό κάνει το άτομο πιο αντικοινωνικό, καθώς δεν έχει διάθεση και αντοχές να βγει με τους φίλους τους, να διασκεδάσει με την οικογένεια του ή να περάσει όμορφα με τη/τον σύντροφό του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και το healthview.gr, η υπερένταση και η κούραση επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή σε πάνω από 50% των εργαζομένων που εργάζονται περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα. Από τη σεξουαλική αποχή οι σχέσεις του ζευγαριού επηρεάζονται αρνητικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σεξουαλική ορμή των ανδρών μειώνεται από την κούραση τόσων ωρών εργασίας και η υπερκόπωση είναι από τα πλέον σημαντικά δείγματα.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως οι εργαζόμενοι ανησυχούν συνέχεια ακόμα και όταν απουσιάζουν από τη δουλειά τους για τα θέματα της εργασίας τους. Αυτό τους επιφορτίζει με περισσότερο άγχος με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν χρόνο να ξεφύγουν, να ασχοληθούν με ένα άθλημα ώστε να εξασκούνται σωματικά, να κάνουν δραστηριότητες με τους φίλους ή την οικογένειά τους έτσι ώστε, να αναζωογονούνται σωματικά και πνευματικά και γενικά να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα.
Όλη αυτή η εργασιακή πίεση έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν ή να μην έχουν τη διάθεση ή να είναι πολύ κουρασμένοι ώστε να χαρούν τη σεξουαλική τους ζωή. Πολλοί εργαζόμενοι, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, μετά από τόσες ώρες εργασίας γίνονται ευερέθιστοι και άλλοι παθαίνουν κατάθλιψη (μέχρι και απόπειρες αυτοκτονίας έχουν παρατηρηθεί). Κάποιες μελέτες μάλιστα έχουν δείξει ότι μέχρι και το 30% των εργαζομένων, κάτω από «σκληρά» ωράρια παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα.

Και τι μπορούν να κάνουν όσοι έχουν πολλές εργασιακές υποχρεώσεις; Να κάνουν καλύτερη κατανομή του χρόνου τους καθώς αυτό δεν αποτελεί ευθύνη μόνο του εργοδότη τους, έτσι ώστε να μην καταστρέψουν την προσωπική και σεξουαλική τους ζωή.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Θετικές προσδοκίες στην αγορά ομολόγων από ξένους θεσμικούς

Η μέση διάρκειά τους υπολογίζεται στα 7,02 έτη και θα αυξήσει ελαφρώς τη συνολική διάρκεια …