ΠΕΝΕΝ: Διαγραφή μέλους της

Στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ η οποία έγινε στις 20/1/2017 ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν και η πρόταση του Προεδρείου της Ένωσής μας για την διαγραφή από το Δ.Σ και τις τάξεις της ΠΕΝΕΝ του Αλέκου Κάκκου ο οποίος ως γνωστό έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διασπαστική κίνηση που συγκρότησαν διάφορα ακροδεξιά και παραταξιακά συστημικά κέντρα με την υψηλή καθοδήγηση εφοπλιστικών κύκλων με σκοπό να καταφέρουν θανάσιμο πλήγμα στα θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών με πρωταρχικό αυτό των ΣΣΕ που έχει τεθεί ως κεντρική προτεραιότητα από το εφοπλιστικό κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτοβουλία αυτών των κέντρων έγινε σχετικά έγκαιρα αντιληπτή από την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ η οποία αμέσως κάλεσε τον Αλέκο Κάκκο και μια μικρή ομάδα που έπαιξαν το χαρτί της διάσπασης να εγκαταλείψουν τα άθλια αυτά σχέδιά τους χωρίς ωστόσο ο ίδιος να συμμορφωθεί στις επανειλημμένες παραινέσεις και προειδοποιήσεις των συλλογικών οργάνων της ΠΕΝΕΝ.

Είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή (με την συμμετοχή μέλους του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ), παρά τις αντίθετες κατευθύνσεις που υπήρχαν από το Σωματείο και αφορούσαν αυστηρά την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου, εξέθεσε το ιστορικό μας Σωματείο και απετέλεσε αφορμή κομματικά και άλλα κέντρα να την αξιοποιήσουν και να προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την αγωνιστική πορεία και δράση της ΠΕΝΕΝ, να λασπολογήσουν σε βάρος της παρουσιάζοντας την Διοίκησή μας ως δήθεν υποκινητή και οργανωτή αυτής της υπονομευτικής και διασπαστικής πρωτοβουλίας.

Οι επιθέσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν, αποκρούστηκαν και απορρίφθηκαν από την ΠΕΝΕΝ η οποία με μια σειρά αποκαλυπτικές καταγγελίες αλλά και πρωτοβουλίες της ανέκοψε, περιόρισε και τελικά οδήγησε το διασπαστικό αυτό μόρφωμα να απομονωθεί από τον κλάδο και ευρύτερα από τους Ναυτεργάτες. Ταυτόχρονα αποκάλυψε τους πραγματικούς στόχους αυτής της κίνησης και συνέβαλε τα μέγιστα να κοπεί κάθε σχέση και επαφή των μελών μας με την διασπαστική ομάδα.

Η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ διανύει το τελικό της στάδιο αφού έως και σήμερα το 80% του κλάδου και των μελών της έχουν διαγραφεί από αυτό το παρασωματείο ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κατάσταση με το σύνολο των μελών μας που εξαπατήθηκαν και ακολούθησαν αυτό το άθλιο έκτρωμα.

Είναι σαφές ότι ο Κάκκος Αλέκος ως επικεφαλής της διασπαστικής ομάδας έπαιξε ένα βρώμικο παιχνίδι αφού συνειδητά παραβίασε τις κατευθύνσεις και τις εντολές των συλλογικών μας οργάνων, παραβίασε τις καταστατικές αρχές του ιστορικού μας Σωματείου γεγονός που η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ έγκαιρα τον είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες των αντικαταστατικών πράξεων και ενεργειών του.

Ο ίδιος επέλεξε να συνεργαστεί με διάφορα ακροδεξιά στοιχεία, με δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – Ε.Κ.Πάτρας κ.λπ) αγνόησε τις πάγιες αρχές και θέσεις της ΠΕΝΕΝ και για προσωπικά του οφέλη επέλεξε τον δρόμο της διάσπασης.

Μετά από τα γεγονότα αυτά το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ εκτιμώντας όλες τις παραπάνω εξελίξεις αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή του από μέλος του Δ.Σ και γενικότερα από τις τάξεις της ΠΕΝΕΝ. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος επέλεξε να μην παραστεί στο Δ.Σ, την στιγμή που την μέρα και την ώρα την πρότεινε ο ίδιος, και την ίδια ώρα έκανε επισκέψεις στα καράβια της γραμμής Πάτρας – Ρίου κ.λπ….

Ενημερώνουμε τα μέλη, τον κλάδο μας και ευρύτερα τους Ναυτεργάτες ότι από σήμερα ο Αλέκος Κάκκος ουδεμία σχέση έχει πλέον με την ΠΕΝΕΝ και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση κατ’ οποιοδήποτε τρόπο την ιστορική μας Ένωση.

Καλούμε όλους τους Ναυτεργάτες να αποχωρήσουν και να διαγραφούν από το διασπαστικό αυτό μόρφωμα και να αγωνιστούν μέσα από τα Σωματεία τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους.

Πειραιάς 20/1/2017

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ θα έρθει για επικύρωση στην Α΄ Γενική Συνέλευση της Ένωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30/3/2017

 

Δύο νέες παραιτήσεις από το Δ.Σ του Παρασωματείου

Παρακάτω δημοσιεύουμε δύο νέες παραιτήσεις μελών του Δ.Σ του παρασωματείου οι οποίες υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες…..

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε: Συγκροτήθηκε σε σώμα η πρώτη Διοίκηση - Κυριαρχούν οι νέοι και οι γυναίκες

  Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα η Διοίκηση της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και …