Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ERGASIANEWS ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟ

Πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα την εξώδικη δήλωση του κυρίου Αντώνη Νταλακογιώργου – Προέδρου της ΠΕΝΕΝ (η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΕΝΕΝ), με την οποία ισχυρίζεται ότι τάχα τον συκοφαντήσαμε και δυσφημίσαμε, μέσω της ιστοσελίδας μας, διότι: «στις 3.1.2017, 7.1.2017 και 10.1.2017, δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας “ergasianews.gr” υποτιθέμενες επιστολές συνταξιούχων ναυτεργατών, αλλά και δήλωση – ανακοίνωση των φερόμενων ως μελών του Δ.Σ. του διασπαστικού του συνδικαλιστικού ναυτικού κινήματος σωματείου “Σύλλογος Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων - Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”, οι οποίες πλην των άλλων, περιέχουν συκοφαντικούς και δυσφημιστικούς εις βάρος μου ισχυρισμούς, καθώς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, από τους οποίους προκύπτει αναμφίβολα ο σκοπός να θιγεί η τιμή και υπόληψή μου, ως ανθρώπου και ως συνδικαλιστή. Τα κείμενα αυτά και τις επιστολές τις υιοθετήσατε και τις δημοσιεύσατε, χωρίς προηγουμένως να προβείτε σε οποιαδήποτε έρευνα για να διαπιστώσετε την ακρίβεια των αναφερομένων, ή έστω να επικοινωνήσετε πριν τη δημοσίευσή τους και μαζί μου, και να ζητήσετε και τη δική μου άποψη».

Μάλιστα ο κ. Νταλακογιώργος συνεχίζοντας στην εξώδικη δήλωσή του, μας υπενθυμίζει ότι: «οι ως άνω πράξεις και παραλείψεις σας συνιστούν την αντικειμενική υπόσταση ποινικών αδικημάτων,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

Όπως αυθημερόν, αφότου σας κοινοποιηθεί η παρούσα:

  1. Μου γνωρίσετε ποιοι είναι οι υποτιθέμενοι επιστολογράφοι των συκοφαντικών σε βάρος μου επιστολών που δημοσιεύσατε, και κατά πάσα περίπτωση, ποιος είναι εκείνος ο οποίος σας ζήτησε τη δημοσίευσή τους.
  2. Αποσύρετε από την ιστοσελίδα σας “ergasianews.gr” τα ανωτέρω απαράδεκτα κείμενα.
  3. Προβείτε άμεσα σε δημοσίευση στην ίδια ιστοσελίδα σας, με την οποία να αποκαταστήσετε την αλήθεια, παραθέτοντας ποια είναι τα αληθή γεγονότα, τα οποία καλώς γνωρίζετε, και ποιές είναι οι δικές μου δράσεις και ενέργειες στο συνδικαλιστικό χώρο των ναυτεργατών.

Σε περίπτωση αρνήσεώς σας, και με την επιφύλαξη κάθε επιπλέον νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου».

 Την εξώδικη αυτή δήλωση έχει αναρτήσει ο κ. Νταλακογιώργος και στην ιστοσελίδα της ΠΕΝΕΝ, μαζί με το από 13.1.2017 κείμενο προς δημοσίευση στο ergasianews, το οποίο επίσης δεν φρόντισε να μας γνωστοποιήσει ποτέ, καίτοι είχε τέτοια δυνατότητα μέσω του email: ergasianews@gmail.com και της φόρμας επικοινωνίας στη σελίδα μας. Από τη στιγμή όμως που περιήλθε, με οποιονδήποτε τρόπο, σε γνώση μας, οφείλουμε να το δημοσιεύσουμε και έτσι κάτωθι το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Κείμενο για δημοσίευση στο ERGASIANEWS προς αποκατάσταση των όσων συκοφαντικών άρθρων και σχολίων δημοσίευσε σε βάρος της ΠΕΝΕΝ

 Μια άγνωστη σε εμάς ιστοσελίδα με τον τίτλο «ERGASIANEWS» ανέλαβε με διαδοχικά επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα τον ρόλο της στήριξης της διασπαστικής κίνησης που εκδηλώθηκε στο Ναυτεργατικό κίνημα, με αφορμή το παρασωματείο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων που δημιούργησαν διάφορα κέντρα με σκοπό να υπονομεύσουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των Ναυτεργατών και ταυτόχρονα να το παρουσιάσουν ότι δήθεν αυτό αποτελεί ένα ανεξάρτητο αδέσμευτο εγχείρημα συναδέλφων το οποίο θα εξυγιάνει το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Ναυτεργατών και θα δώσει λύσεις σε αυτά.

Η παραπάνω ιστοσελίδα δημοσιεύει σε καθημερινή βάση μια σειρά ανώνυμα ανυπόγραφα κείμενα και σχόλια – λιβελογραφήματα τα οποία συνιστούν ότι χυδαιότερο, συκοφαντικό και δυσφημιστικό για την δράση, τον ρόλο και τους αγώνες της ΠΕΝΕΝ και της Διοίκησής της.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι έχει αναλάβει τον θλιβερό ρόλο να αναπαράγει την λασπολογία, την συκοφαντία και την διαστρέβλωση σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και μάλιστα με τρόπο βαθύτατα αντιδημοκρατικό αφού εν γνώσει της παρουσιάζει ανώνυμες επιστολές το περιεχόμενο των οποίων είναι δυσφημιστικό, υβριστικό και συκοφαντικό, γεγονός που συνιστά πρακτική ξένη με την δημοσιογραφική δεοντολογία, τον πλουραλισμό, την πολυφωνία, την διακρίβωση της αλήθειας κ.λπ.

Προφανώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και οι υπεύθυνοι αυτής σύμφωνα με τον νόμο, αγνοούν, παραβιάζουν και καταπατούν τις παραπάνω αρχές και συνειδητά επιλέγουν τον δρόμο των ύβρεων και της χυδαιότητας μέσα από τους ανώνυμους συντάκτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιστοσελίδα αυτή δεν έχει δημοσιεύσει κανένα κείμενο της ΠΕΝΕΝ για την ενημέρωση των όποιων αναγνωστών της.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα κέντρα τα οποία επεξεργάζονται τις διασπαστικές κινήσεις στον Ναυτεργατικό χώρο, βλέπουν στην ΠΕΝΕΝ τον κύριο αντίπαλο στην απόκρουση των άθλιων σχεδίων τους και επειδή η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ να συγκρουσθεί με αυτά τα συμφέροντα και με όρους κινήματος να αποκόψει κάθε δεσμό Ναυτεργάτη με τα διασπαστικά τους σχέδια, τους έχουν οδηγήσει σε πλήρη εκτροχιασμό και κατάπτωση, για τον σκοπό αυτό προσφεύγουν στην πιο ακραία συκοφαντία….

Στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη και η απήχησή της είναι εντυπωσιακή, γεγονός που δείχνει ότι τα κέντρα που κατευθύνουν και καθοδηγούν την διασπαστική κίνηση αντιδρούν σπασμωδικά βλέποντας ότι η πρωτοβουλία τους οδηγείται σε παταγώδη αποτυχία…..

Συνδικαλιστικά η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ΠΕΝΕΝ έχει ήδη αποχωρήσει ενώ και οι υπόλοιποι με βάση την ενημέρωσή τους από την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν και θα διαγραφούν από αυτό το διασπαστικό μόρφωμα. Επίσης το τοπικό Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας κατήγγειλε δημόσια την σχετική διασπαστική κίνηση.

Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ αναμένει και την δικαστική διερεύνηση για τις παράτυπες και διάτρητες εκλογικές διαδικασίες που έγιναν στο παραπάνω παρασωματείο.

Επίσης το σύνολο των Ναυτεργατικών Σωματείων και η ΠΝΟ κατήγγειλαν και αποδοκίμασαν δημόσια τον διασπαστικό χαρακτήρα αυτής της κίνησης.

Παράλληλα στις δύο Πορθμειακές γραμμές Ρίου – Αντιρρίου και Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς οι Ναυτεργάτες παίρνουν απόσταση και θα το εκφράσουν και έμπρακτα αυτό, από τις επιλογές μιας αδίστακτης ομάδας η οποία παίζει τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας στο εσωτερικό του Ναυτεργατικού κινήματος υπηρετώντας με την στάση της συμφέροντα και επιδιώξεις ξένες προς τους Ναυτεργάτες και τα δικαιώματά τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα αυτή και τα καθοδηγητικά της κέντρα δεν ασχολούνται στο ελάχιστο με τα υπαρκτά προβλήματα των Ναυτεργατών που υποτίθεται εκπροσωπούν στις δύο ανωτέρω Πορθμειακές γραμμές, επιτρέποντας και νομιμοποιώντας με την ένοχη σιωπή τους την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας!!!

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις αποδείχνουν και στον πλέον δύσπιστο ότι η διασπαστική κίνηση με το παρασωματείο «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» υπηρετεί τα εφοπλιστικά συμφέροντα, δρομολογεί σοβαρούς κινδύνους να χρησιμοποιηθεί αυτό το παραμάγαζο ως εργαλείο για την ευόδωση των επιδιώξεων των εφοπλιστών για την κατάργηση των ΣΣΕ και των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.

Στην κατεύθυνση αυτή μια σειρά αντικομμουνιστικά – ακροδεξιά και νεοναζιστικά στοιχεία κάνουν την εμφάνισή τους με χυδαία σχόλια συνδράμοντας με τον δικό τους τρόπο να αμαυρωθεί το Ναυτεργατικό κίνημα, οι αγώνες του και να απαξιωθεί το πιο πρωτοπόρο κομμάτι σε αυτό, δηλαδή η ΠΕΝΕΝ.

Η συντονισμένη επίθεση ενάντια στην ΠΕΝΕΝ από δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου, του εφοπλιστικού κεφαλαίου,   του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΠΑΣΚΕ και την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις παράτυπες εκλογικές διαδικασίες του ανωτέρω Σωματείου καθώς και το γνωστό στέλεχος του ακροδεξιού Άδωνη Γεωργιάδη οι οποίοι παρουσιάζονται ως καθοδηγητές της διασπαστικής κίνησης, έχοντες εκτελεστικά όργανα μια μικρή ομάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο φερόμενος ως πρόεδρος του εν λόγω Σωματείου Αλέκος Κάκκος που έχει διαδραματίσει τον πλέον βρώμικο ρόλο σε αυτό το άθλιο και κακοστημένο παιχνίδι της διάσπασης του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος πλαισιωμένος από μια σειρά πλοιάρχους – μηχανικούς κ.λπ.

Η καθοδηγητική αυτή ομάδα εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία από δυνάμεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου και του πολιτικού συστημικού κατεστημένου οι οποίες σχεδίασαν – οργάνωσαν και μεθόδευσαν την υπονομευτική κίνηση που η στόχευσή της είναι η διάσπαση και ο κατακερματισμός του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και η υπονόμευση των θεμελιωμένων δικαιωμάτων τους.

Το ιστορικό ίδρυσης του παρασωματείου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων

Έχουμε αναφέρει σε διαδοχικές ανακοινώσεις της ΠΕΝΕΝ το ιστορικό σχετικά με την δημιουργία του διασπαστικού αυτού μορφώματος, θα θέλαμε όμως για άλλη μια φορά συνοπτικά να καταγράψουμε πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε αυτή η πρωτοβουλία.

Σημειώνουμε ότι το τοπικό Σωματείο Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου το οποίο υπάρχει και λειτουργούσε επί μια 50ετία εξαιτίας της εργοδοτικής – εφοπλιστικής τρομοκρατίας την τελευταία 2ετία είχε σταματήσει την λειτουργία του, είχε τελειώσει η θητεία του προηγούμενου Δ.Σ και ο Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ απολύθηκε από πλοίο της γραμμής στο οποίο ήταν ναυτολογημένος.

Το γεγονός αυτό της παύσης της λειτουργίας του τοπικού Σωματείου σε συνδυασμό με την οξύτητα των προβλημάτων στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, ήταν η αιτία να παρέμβουν οι Ναυτεργάτες της γραμμής προκειμένου να αναληφθεί πρωτοβουλία από την ΠΕΝΕΝ για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου.

Η ΠΕΝΕΝ έκρινε και εκτίμησε ότι πράγματι είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία του τοπικού Σωματείου και για τον σκοπό αυτό ανέθεσε την ευθύνη σε μια ομάδα πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Κάκκο Αλέκο και άλλους Ναυτεργάτες να οργανώσουν την ανασύστασή του.

Για τον σκοπό αυτόν κατατέθηκε πρόταση στο Πρωτοδικείο για τον διορισμό προσωρινής Διοίκησης, συμφωνήθηκε η τροποποίηση του καταστατικού και τέλος η διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή και ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Με τον διορισμό της προσωρινής Διοίκησης η ΠΕΝΕΝ ανέλαβε την σύνταξη νέου σχεδίου καταστατικού το οποίο διακρινόταν για τις σύγχρονες και δημοκρατικές διατάξεις του.

Στην φάση αυτή διαπιστώθηκε ότι στην Συνέλευση του τοπικού Σωματείου παρουσιάστηκε άλλο σχέδιο καταστατικού και ότι ο Αλέκος Κάκκος το ίδιο χρονικό διάστημα είχε συνδεθεί με πολιτικά ακροδεξιά στοιχεία έχοντας σαν σύμβουλο κομματάρχη της περιοχής δυτικής Ελλάδας πρόσωπο που επρόσκειτο στον Άδωνη Γεωργιάδη και η προσπάθειά τους ήταν το τοπικό σωματείο σε πρώτη φάση να το μετατρέψουν σε περιφερειακό και ακολούθως σε πανελλαδικό με στόχο να προκαλέσουν διάσπαση στο Ναυτεργατικό κίνημα και να προωθήσουν τα υπονομευτικά σχέδια των εφοπλιστών ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των Ναυτεργατών.

Παράλληλα αυτή η αδίστακτη ομάδα χρησιμοποίησε έως εκείνη την στιγμή την θετική θέση της ΠΕΝΕΝ και προέβη σε εκατοντάδες εγγραφές με τις πλάτες και την στήριξη της ΠΕΝΕΝ.

Με άλλα λόγια ο Κάκκος και η ομάδα πρωτοβουλίας εκμεταλλεύτηκε και αξιοποίησε την θέληση της ΠΕΝΕΝ για την ανασυγκρότηση του τοπικού Σωματείου και αυτό φάνηκε στην μαζική αποδοχή που είχε η κίνηση για την οργάνωση στο τοπικό Σωματείο.

Την ίδια στιγμή αυτή η άθλια ομάδα πίσω από τις πλάτες της ΠΕΝΕΝ σε στενή συνεργασία με την τοπική ΠΑΣΚΕ Πάτρας και την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μεθόδευσαν την ακύρωση της καταστατικής διαδικασίας όπως είχε συμφωνηθεί και μετέτρεψαν το καταστατικό του Συλλόγου σε Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων κάνοντας το πρώτο βήμα για την μετατροπή σε πανελλαδικό…..

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι αυτή η ομάδα με επικεφαλής τον Κάκκο Αλέκο διαδραμάτισε έναν βρώμικο, ανέντιμο και ανήθικο ρόλο και απέδειξε ότι έπαιξε απόλυτα στο διασπαστικό παιχνίδι ακροδεξιών και συστημικών πολιτικών δυνάμεων οι οποίες για τους δικούς τους λόγους και τα συμφέροντά τους επιδίωξαν να πατρονάρουν και να κατευθύνουν αυτήν την κίνηση υπηρετώντας τις δικές τους επιδιώξεις.

Μάλιστα τον κομματάρχη (μηχανικός στην ειδικότητα) του Άδωνη Γεωργιάδη η ομάδα Κάκκου τον περιέφερε σε καθημερινή βάση στα καράβια, στις συσκέψεις που έκαναν σε γνωστή καντίνα στο λιμάνι του Πειραιά και τον παρουσίαζαν ως ειδικό σύμβουλο του Συλλόγου τους για τα θέματα ναυτιλίας που έχει διατελέσει και στο ΥΕΝ επί Υπουργίας Γεωργιάδη και ότι αυτός είναι ειδικός επί παντός θέματος και με τις γνωριμίες και διασυνδέσεις του θα βοηθήσει τα μέγιστα στα προβλήματα του κλάδου…..

Επίσης ξεκίνησαν ένα όργιο ρουσφετολογικών υποσχέσεων και ο Κάκκος με την παρέα του μοίραζαν υποσχέσεις, διορισμούς, προσλήψεις, ακόμη και στην ΠΝΟ είχαν υποσχεθεί σε ανθρώπους ότι θα τους διόριζαν!!!

Στην φάση της τροποποίησης του καταστατικού κάνει ενεργά την εμφάνισή της η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

-          Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ενεργοποιήθηκε και επέδειξε ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο Σύλλογο όταν ανακάλυψε τον «θησαυρό» της μαζικότητας σε αυτό και της εκλογής αντιπροσώπων τους οποίους προφανώς οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ θεώρησαν ότι μπορούν να τους προσθέσουν στην εκλογική τους πελατεία και στην κρεατομηχανή τους και ταυτόχρονα να πατρονάρουν τον Σύλλογο αυτόν για να τον εντάξουν στον εκλογικό μηχανισμό τους για την διαμόρφωση ευνοϊκότερων συσχετισμών για την υπερπαραγωγή αντιπροσώπων οι οποίοι θα υπηρετούν το μοντέλο του συμβιβασμού, της υποταγής στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές αλλά και της μεγαλοεργοδοσίας, όπως ακριβώς πράττει η ηγεσία της ΓΣΕΕ την οποία η ομάδα της ΠΑΣΚΕ στο Ε.Κ.Πάτρας στηρίζει, πλαισιώνει και υπερασπίζεται.

-          Η μαζικότητα του ανωτέρω Συλλόγου, όπως τονίζουμε παραπάνω, επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της ΠΕΝΕΝ, της απήχησής της στον κλάδο και ευρύτερα στους Ναυτεργάτες, ενώ η ομάδα η οποία ανέλαβε την οργανωτική πρακτική δουλειά για την μαζικοποίηση του Συλλόγου χρησιμοποίησε κατά κόρο την ΠΕΝΕΝ και την ηγεσία της προκειμένου να πείσει δεκάδες συναδέλφους να γραφτούν στον ανωτέρω Σύλλογο. Χωρίς την βοήθεια και την συμβολή της ΠΕΝΕΝ η μαζικοποίηση και η επιτυχία του εγχειρήματος θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την ημερομηνία της Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού είχαν γραφτεί το 85% των μελών του ανωτέρω Σωματείου επιβεβαιώνοντας ακριβώς την άποψή μας αυτή….

Όλα αυτά έως την στιγμή της πραγματοποίησης της έκτακτης Γ.Σ για την τροποποίηση του καταστατικού.

Εκεί ακριβώς διαπιστώθηκε ότι η ομάδα πρωτοβουλίας είχε συνδιαλλαγή και καθοδήγηση από τρία κέντρα τα οποία το καθένα για τους δικούς του λόγους επιθυμούσε να πατρονάρει, να κατευθύνει και να θέσει υπό τον έλεγχό του αυτόν τον Σύλλογο.

Το ένα κέντρο ήταν όπως αποκαλύφθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ειδικότερα η Πρόεδρός του, γνωστό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και της ομάδας Παναγόπουλου.

Για τον σκοπό αυτό παρασκηνιακά και πίσω από τις πλάτες της ΠΕΝΕΝ συνέβαλε τα μέγιστα η πρωτοβουλία αυτή να ξεφύγει από τα όρια της ανασύστασης του τοπικού Συλλόγου Ρίου – Αντιρρίου - Αιγίου όπως είχε συμφωνηθεί τόσο με την ομάδα πρωτοβουλίας όσο και με τους Ναυτεργάτες της Πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου.  

Η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σε συνεργασία με τον νομικό εκπρόσωπο του Κέντρου συνέταξαν άλλο καταστατικό μετατρέποντας το έως τότε τοπικό Σωματείο σε περιφερειακό το οποίο θα εκπροσωπεί την μισή Ελλάδα δηλαδή «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Η κίνηση αυτή δηλώνει την βούληση της ΠΑΣΚΕ για τον υπέρ πάντων αγώνα για τα ψηφαλάκια, την δημιουργία επίπλαστων συσχετισμών έστω κι αν αυτό σημαίνει υπερπαραγωγή νόθων αντιπροσώπων, αφού έτσι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!!

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ξεσκεπάσουμε και να αποκαλύψουμε το ξαφνικό ενδιαφέρον της ΠΑΣΚΕ (Ε.Κ.Πάτρας) για τον εν λόγω Σύλλογο, κι απ’ ότι πληροφορούμαστε η σημερινή Πρόεδρος διαπρέπει στον ρόλο «κατασκευής» Σωματείων φαντασμάτων και σφραγίδων στην απέλπιδα προσπάθειά της να στήσει δικό της μηχανισμό και να διαμορφώσει πλαστούς συσχετισμούς ώστε να συνεχίσει την τακτική της ανάδειξης της παράταξής της στην εξασφάλιση της αυτοδυναμίας στο Ε.Κ. Πάτρας.

Το όψιμο ενδιαφέρον της αρχίζει και τελειώνει στις εκλογές Σωματείων που η ίδια στήνει, συντηρεί και διατηρεί ώστε να εξασφαλίζεται η πρωτοκαθεδρία της ΠΑΣΚΕ και της ίδιας σε αυτά.

Υπογραμμίζουμε ότι η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας όλα αυτά τα χρόνια που αναπτύχθηκαν δεκάδες αγώνες των Ναυτεργατών στην Πάτρα και στο Ρίο – Αντίρριο ήταν συστηματικά απούσα, δεν είχε την παραμικρή συμβολή και με τρόπο προκλητικό αγνοούσε και απαξίωνε τους αγώνες αυτούς.

Αντίθετα με την πολιτική και την τακτική της ήταν και είναι ένθερμος οπαδός του πιο συμβιβασμένου και απαξιωμένου μοντέλου συνδικαλισμού που στον ιδιωτικό τομέα εκφράζεται από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τον Παναγόπουλο, οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για την κρίση, την αποδιοργάνωση και άλλα αρνητικά φαινόμενα που έχουν συσσωρευτεί στις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος!

Είναι κοινή γραμμή τους η στήριξη των δυνάμεων του κεφαλαίου, της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, είναι η πλάτη που έβαλαν στην μνημονιακή πολιτική των Παπανδρέου – Σαμαρά – Βενιζέλο και τώρα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με την δική τους συμβολή έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο κοινωνικό περιθώριο.

Η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας προκλητικά και θρασύτατα εμφανίζονται υπερασπιστές της νοθείας, της πλαστογραφίας και των διάτρητων εκλογικών διαδικασιών πιστεύοντας ότι και αυτήν την φορά θα πετύχουν τον βρώμικο στόχο τους που δεν είναι άλλος από τον έλεγχο και την κηδεμονία ενός Συλλόγου που μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν την ύπαρξή του!!!

Είναι προφανές ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό θα αποτύχουν οικτρά, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα και τελικά η επιχείρησή τους για την μετατροπή των Ναυτεργατών σε υποχείριο της κυβερνητικής πολιτικής και του μεγάλου κεφαλαίου θα οδηγηθεί σε απόλυτη αποτυχία!! Η νοθεία, η πλαστογραφία και η υπερπαραγωγή πλαστών συσχετισμών δεν θα περάσει.

Ενημερώνουμε την ΠΑΣΚΕ και την Πρόεδρο του Ε.Κ. Πάτρας ότι αυτό το άθλιο διασπαστικό παρασωματείο όπως εξελίχθηκε έχει την καθολική καταδίκη όλων των Ναυτεργατών, όλων των Ναυτεργατικών Σωματείων ακόμη και της ΠΝΟ που με πρόσφατες αποφάσεις της Διοίκησης και του Γενικού Συμβουλίου της το καταδίκασε και το αποδοκίμασε ως διασπαστικό στις γραμμές του Ναυτεργατικού κινήματος.

Κατά συνέπεια η προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ να στοχοποιήσει την ΠΕΝΕΝ αποκλειστικά, ότι αυτή αντιπαλεύει αυτήν την διασπαστική κίνηση, είναι φαιδρή και κακόγουστη!

Τίποτα δεν πρόκειται να διασώσει αυτό το σαθρό κατασκεύασμα που έστησαν διάφοροι εργοδοτικοί και πολιτικοί μηχανισμοί με βρώμικο ρόλο και αποστολή στο συνδικαλιστικό κίνημα των Ναυτεργατών.

Επειδή είναι δεδομένη και πλέον αναμφισβήτητη η ανάμειξη της ομάδας της ΠΑΣΚΕ σε αυτήν την διασπαστική κίνηση και για να αποκρούσουμε τα όσα ανακριβή και γελοία ισχυρίζεται η ΠΑΣΚΕ με την ανακοίνωση του Ε.Κ. Πάτρας, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των εργαζομένων της Πάτρας, των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων αλλά και των άλλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην Διοίκηση του Ε.Κ. Πάτρας στα παρακάτω:

Ήταν νόμιμη η σύνθεση, η συμμετοχή αλλά και η παρουσίαση και η έγκριση της Συνέλευσης περί τροποποίησης του καταστατικού;

Στην Συνέλευση παρέστησαν μόνο 40 μέλη αυτοπρόσωπα, όταν ο αριθμός της συμμετοχής για την τροποποίηση του καταστατικού με τα τότε ταμειακά εντάξει μέλη έπρεπε να είναι 190!

Ποιοι ήταν αυτοί που διέπραξαν το αδίκημα της πλαστογραφίας εμφανίζοντας ως παρόντες πάνω από 150 μέλη; Ποιος έκανε την παρουσίαση του καταστατικού στην Συνέλευση; Επικεφαλής τότε ήταν ο Γενικός Γραμματέας ο οποίος ούτε παρουσίαση έκανε, ούτε ανέφερε για σχέδιο καταστατικού!!

Ποιοι ήταν αυτοί που πλαστογράφησαν ανύπαρκτα μέλη που ήταν απόντες από την Συνέλευση;

Γνωρίζει κανείς ότι δεκάδες φερόμενοι ως μέλη της Συνέλευσης ταξίδευαν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες με πλοία που ήταν ναυτολογημένοι ενώ κάποιοι διέπρατταν την λαθροχειρία να τους θεωρούν παρόντες και να υπογράφουν και να πλαστογραφούν υπογραφές χωρίς τα φερόμενα ως μέλη να το γνωρίζουν;

Γνωρίζει κανείς από αυτούς που υπερασπίζεται τις εκλογικές διαδικασίες ότι ένα μεγάλο μέρος των φερομένων ως μελών του ανωτέρω Συλλόγου «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» είναι από περιοχές που δεν καλύπτει το ίδιο το καταστατικό και δεν έχουν ουδέποτε εργασθεί, δεν κατάγονται, δεν έχουν τόπο κατοικίας την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά;

Γνωρίζουν ότι κανένα ψηφοδέλτιο δεν απεστάλη στον τόπο κατοικίας των φερομένων μελών αλλά αντίθετα μια αδίστακτη ομάδα κατά παράβαση της νομοθεσίας και του καταστατικού έφτιαχνε, μοίραζε και σταυροδοτούσε ψηφοδέλτια ερήμην των πραγματικών μελών;

Γνωρίζουν άραγε ότι οι ψηφίσαντες με αλληλογραφία ξεπέρασαν τα 250 άτομα τα οποία ψηφοδέλτια ταχυδρομήθηκαν μαζικά σε έναν φάκελο όλα μαζί, γεγονός που αποδείχνει ότι τα ψηφοδέλτια αυτά ήταν παντελώς άκυρα και αποτέλεσμα νόθευσης της βούλησης και της θέλησης των μελών;

Γνωρίζουν εάν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν εν ενεργεία ναυτικοί ή συνταξιούχοι που παράτυπα και παράνομα συμμετείχαν τόσο στον Σύλλογο όσο και στην Εφορευτική Επιτροπή;

Γνωρίζουν άραγε ότι η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας σε επανειλημμένες παραστάσεις μελών του ανωτέρω παρασωματείου να τους παραδοθούν επικυρωμένα αντίγραφα του μητρώου μελών, των ψηφισάντων, των ταμειακά εντάξει αλλά και αντίγραφο του πρακτικού των εκλογών, δήλωνε ότι δεν τα έχει και αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει γραπτώς ότι αυτά δεν έχουν κατατεθεί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας;

Οι αναφορές αυτές μελών του Συλλόγου αφορούν την περίοδο από 12/10/2016 έως 28/12/2016. Γνωρίζουν ότι αντίστοιχα διαβήματα από μέλη του Συλλόγου προς το «Προεδρείο» τους ουδέποτε απαντήθηκαν έως και σήμερα……

Γνωρίζουν ότι το Πρωτοδικείο της Πάτρας έως 28/12/2016 απαντούσε επίσης ότι παράνομα δεν του έχουν αποσταλεί τα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας με επικυρωμένα αντίγραφα;

Είναι φανερό και δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφιβολία ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της Προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας έχουν συντελέσει τα μέγιστα στην πρωτοφανή νοθεία και πλαστογραφία που έλαβε χώρα στις παράνομες εκλογές του παρασωματείου.

Η ΠΕΝΕΝ εργάζεται μεθοδικά και σύντομα θα καταθέσει αναλυτικά στοιχεία με ονοματεπώνυμα όλων των συναδέλφων που εξαπατήθηκαν από μια αδίστακτη ομάδα που εκτέλεσε την βρώμικη δουλειά με το πατρονάρισμα καθοδηγητικών κέντρων που το καθένα είχε τις δικές του επιδιώξεις από την δημιουργία του διασπαστικού παρασωματείου.

Στις 20/12/2016 μέλος της ΠΕΝΕΝ παρέλαβε από το Πρωτοδικείο Πάτρας επικυρωμένο αντίγραφο των ψηφισάντων μελών. Το Πρωτοδικείο Πάτρας δεν είχε ούτε το επικυρωμένο μητρώο μελών ούτε αυτό των ταμειακά εντάξει μελών….

Έτσι γεννιέται το ερώτημα πώς διεξήχθησαν οι εκλογές χωρίς μητρώο μελών και αντίστοιχα κατάσταση ταμειακά εντάξει μελών.

Επίσης από την ανάλυση της κατάστασης ψηφισάντων προκύπτουν τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία αναφορικά με τις εκλογές:

Φέρονται ως ψηφίσαντες 315 άτομα. Αυτά τα άτομα εμφανίζονται ότι όλοι τους ψήφισαν αυτοπροσώπως ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου!!!

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΕΝΕΝ και άλλων Ναυτεργατικών Σωματείων που ασχολήθηκαν επισταμένα με την εκλογική διαδικασία, προκύπτει από επώνυμες καταγγελίες εκατοντάδων μελών ότι μόνο 20-30 άτομα προσήλθαν και ψήφισαν αυτοπροσώπως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους δόθηκε το ψηφοδέλτιο κατά πλοίο στον Πειραιά, στην Πάτρα ακόμη και τηλεφωνικά τους γνωστοποιήθηκε ότι μια ομάδα με επικεφαλής τον υποψήφιο Κάκκο Αλέκο διένειμε (εν γνώσει άραγε ή εν αγνοία της Εφορευτικής Επιτροπής;) τα ψηφοδέλτια παραβιάζοντας κατάφωρα την εκλογική και καταστατική διαδικασία, καταργώντας με τον τρόπο αυτό τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Εφορευτικής Επιτροπής και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την μυστικότητα και τον αδιάβλητο χαρακτήρα των αρχαιρεσιών!!!

Πώς νομιμοποιήθηκε η αυθαίρετη, παράνομη και πρωτοφανής αυτή διαδικασία αφού αποδεδειγμένα προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φερομένων ως ψηφισάντων ουδέποτε προσήλθαν αυτοπροσώπως να ψηφίσουν;

Δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφιβολία το γεγονός ότι υπήρξε εκτεταμένη πλαστογράφηση των φερόμενων ως ψηφισάντων μελών και ότι παραβιάστηκε ασύστολα και σε μαζική έκταση η προβλεπόμενη από τον νόμο και το καταστατικό εκλογική νομοθεσία και διαδικασία.

Επίσης από την ανάλυση των στοιχείων των φερομένων ως ψηφισάντων στο σχετικό πρακτικό, προκύπτει ότι πολλά ονόματα – επίθετα ακόμη και ΜΕΘ δεν αποδίδουν σωστά τα στοιχεία γεγονός που αποδείχνει ότι άλλοι ήταν εκείνοι οι οποίοι συμπλήρωσαν τα ονόματά τους και όχι τα ίδια τα μέλη, εκτός εάν θεωρήσουμε ότι δεν ήξεραν να γράφουν και να συμπληρώνουν το όνομα και το επίθετό τους!!!

Παράλληλα ανάμεσα στους ψηφίσαντες είναι πάνω από 100 άτομα τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με την γεωγραφική κλίμακα που καλύπτει ο Σύλλογος αυτός, δηλαδή Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων!!!

Επίσης δεκάδες είναι οι συνταξιούχοι που φέρονται ως ψηφίσαντες στις ανωτέρω εκλογές, γεγονός που επίσης συνιστά πρωτοφανή καταστρατήγηση του καταστατικού αυτού του Συλλόγου.

Ταυτόχρονα μέλη που αποδεδειγμένα άσκησαν το δικαίωμα ψήφου δεν εμφανίζονται στην κατάσταση ψηφισάντων, γεγονός που δείχνει ότι εκ των υστέρων υπήρξε αλλοίωση και πλαστογράφηση τόσο στο μητρώο μελών όσο και στην κατάσταση ψηφισάντων!!!  

Επίσης δημιουργούνται εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το γεγονός ότι τόσο το Πρωτοδικείο Πάτρας όσο και το Εργατικό Κέντρο αλλά και ο ανωτέρω Σύλλογος αρνούνται να παραδώσουν στα μέλη που έχουν έννομο συμφέρον το επικυρωμένο μητρώο μελών καθώς και τα ταμειακά εντάξει μέλη!!!

Πώς είναι δυνατόν να διεξήχθησαν εκλογές χωρίς μητρώο μελών και κατάσταση ταμειακά εντάξει μελών;

Για όλα τα παραπάνω η ΠΕΝΕΝ έχει ζητήσει με καταγγελία της σαφείς απαντήσεις από την προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας αλλά και του Πρωτοδικείου Πάτρας, χωρίς ωστόσο έως και σήμερα να έχουμε οποιαδήποτε απάντηση…

Είναι προφανές ότι η εκλογική διαδικασία στον ανωτέρω Σύλλογο παραβίασε κάθε αρχή και αξία της εκλογικής διαδικασίας και της νομοθεσίας. Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει την διερεύνηση αυτής της άθλιας και αμαρτωλής υπόθεσης έως την ακύρωση της παράνομης εκλογικής διαδικασίας και την ποινική δίωξη όλων όσων εμπλέκονται σε αυτήν την πρωτάκουστη εκλογική παρωδία και βεβαίως θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια των γνωστών κέντρων να αναπαράγουν νόθους αντιπροσώπους για την αλλοίωση του συσχετισμού δυνάμεων στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα και να καταφέρουν την διάσπαση του Ναυτεργατικού κινήματος για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλισμού και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Όσοι και όποιοι επιχειρούν να συγκαλύψουν τις πρωτοφανείς εκλογικές αθλιότητες και νοθείες με ύβρεις, συκοφαντίες και ανήκεστες επιθέσεις ενάντια στην ΠΕΝΕΝ τους δηλώνουμε ότι θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές, υβριστικές και δυσφημιστικές τους δηλώσεις όπου και αν αυτές φιλοξενούνται σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους (blog – ιστοσελίδες – facebook).

Πειραιάς 13/1/2017

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                           Κροκίδης Νικόλαος»

Αφού παραθέσαμε τα πλήρη κείμενα του κ. Α. Νταλακογιώργου, όπου εκφράζονται οι απόψεις του, οφείλουμε να προχωρήσουμε και σε σχετικές διευκρινήσεις για την αποκατάσταση ορισμένων ζητημάτων.

Καταρχήν οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η πλατφόρμα του ERGASIANEWS αποτελεί τη συλλογική ηλεκτρονική έκφραση Σωματείων, Συνδικαλιστών και Συνδικαλιστριών, Εργαζομένων, Συνταξιούχων και Ανέργων, φιλοδοξώντας να αποτελέσει τη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών σε εργασιακά θέματα. Ως τέτοια ιστοσελίδα δεν αποτελεί όργανο κανενός φορέα, κανενός προσώπου, ούτε σχετίζεται μαζί του με ιδιοκτησιακή σχέση.

Κάθε νέο, κάθε καταγγελία, κάθε ανακοίνωση, κάθε πρωτοβουλία, κάθε άρθρο, κάθε συλλογική έκφραση που αφορά τον κόσμο της εργασίας, αναρτάται ελεύθερα στο ενημερωτικό site ERGASIANEWS. Βεβαίως κομματικές και εργοδοτικές φωνές δεν έχουν καμία απολύτως τύχη φιλοξενίας και αποκλείονται δίχως δεύτερη σκέψη.

Στο πλαίσιο αυτών των βασικών αρχών, αναρτούνται όλες οι απόψεις, οι φωνές, οι πληροφορίες, οι ανακοινώσεις, τα άρθρα, κ.λ.π, που έρχονται υπόψιν μας και αφορούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όντως το ergasianews ανάρτησε στις 3.1.2017, 7.1.2017 και 10.1.2017 θέσεις ναυτεργατών, συνταξιούχων ναυτεργατών και ναυτεργατικών φορέων, δίχως όμως να υιοθετήσει αυτά τα άρθρα, ανακοινώσεις και απόψεις των προσώπων και των φορέων του ναυτεργατικού κινήματος που τα συνέταξαν και απέστειλαν σε μας.

Μάλιστα σε περίοπτη θέση κάτω από κάθε άρθρο μας επισημαίνουμε ότι: «Τo ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας».

To ERGASIANEWS με βαθύτατα δημοκρατικό τρόπο, αφού εν γνώσει του αναρτάται το περιεχόμενο όλων των γεγονότων, με οιονδήποτε τρόπο κι αν αυτά έρχονται σε μας, στο πλαίσιο του πλουραλισμού και της πολυφωνίας, έχει πολλάκις αναρτήσει αυτούσιες τις θέσεις και τις απόψεις της ΠΕΝΕΝ και του προέδρου αυτής κ. Νταλακογιώργου, σε απάντηση των οποίων ήρθαν οι μετέπειτα αναρτήσεις - ανταπαντήσεις όλων όσων εγκαλεί στις ανακοινώσεις της η ΠΕΝΕΝ.

Συγκεκριμένα παραθέτουμε τα Link από τις σχετικές και αντίστοιχες αναρτήσεις ανακοινώσεων της ΠΕΝΕΝ στο ERGASIANEWS:

ΠΕΝΕΝ ΚΑΤΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – Είναι ακροδεξιοί και φιλοεφοπλιστές

ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: “Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΝΕΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΝΕΝ: Διαγραφή μέλους της  

Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που στο ERGASIANEWS έχουμε αναρτήσει ανακοινώσεις και θέσεις του ναυτεργατικού κινήματος, καλύπτοντας κινητοποιήσεις της ΠΕΝΕΝ. Παραθέτουμε ενδεικτικά παρακάτω τα σχετικά Link:

ΠΕΝΕΝ: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

ΠΕΝΕΝ: 4ΗΜΕΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πότε δένουν άγκυρα τα πλοία

Κανένα καράβι σε λειτουργία

Δίωξη συνδικαλιστών για συμμετοχή σε κινητοποίηση!

Εργασιακές σχέσεις και συνθήκες εργασίας ΜΕΣΑΙΩΝΑ στα πλοία

48ωρη Παναυτεργατική 2-3 Νοεμβρίου

Πληρώθηκαν οι απλήρωτοι ναυτικοί της ΝΕΛ

Ανέστειλαν μεν, απειλούν με επιστροφή δε, οι ναυτεργάτες! Απειλήθηκαν με επιστράτευση!

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης συνεχίζουν την απεργία οι Ναυτεργάτες

Συμπαρίσταται στους ναυτεργάτες το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Οι ναυτεργάτες σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ-ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ || ΕΡΤ1 25.6.2015

Το ERGASIANEWS δίπλα στους Έλληνες απεργούς των Γαλλικών Ναυπηγείων

Κόρη ναυτικού απαντά στους Κρητικούς αγρότες-Επιστολή καταπέλτης!

Έχασαν τον έλεγχο οι Κρητικοί αγρότες σε βάρος απεργών ναυτεργατών(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Ξάφνιασε η ΠΝΟ με προειδοποιητική 48ωρη απεργία

Ρίχνουν άγκυρα τα καράβια με νέα 48ωρη

Ακινητοποίηση των καραβιών-Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …