1,8 εκατ. ευρώ επιδότηση σε 50.000 πρωτοετείς φοιτητές-Ο λόγος;

50.000 πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ θα επιδοτηθούν με συνολικό ποσό που θα ξεπεράσει το 1,8 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο φοιτητή αφορά στην απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, η οποία είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή. Καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου με ανώτατο χρηματικό όριο τα 3 ευρώ το μήνα και χορηγείται για 12 μήνες.

Η επιδότηση θα υλοποιηθεί με κονδύλια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και θα αφορά σε Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΙ, που εγράφησαν για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.

Υπολογίζεται ότι από τη δράση θα επωφεληθούν περίπου 50.000 φοιτητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 1,862 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της ΕΕΤΤ (περιλαμβάνει και τα έξοδα των διαδικασιών της δράσης).

Η δράση θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι) και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι απλή αφού όλοι οι δικαιούχοι φοιτητές θα λάβουν την σχετική ειδοποίηση και το κουπόνι ηλεκτρονικά. Το κουπόνι αυτό θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε όποια από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες επιθυμούν. Εκτιμάται ότι η χρήση θα γίνει κυρίως για στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας οι οποίες είναι και προσωπικές για κάθε φοιτητή.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το παρασκήνιο της διπλωματικής κρίσης στις σχέσεις Αθήνας – Λονδίνου

Η απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκάλεσε …