Εξαθλίωση: Παροχή τροφίμων με κουπόνια-Οι δικαιούχοι

Κουπόνια ύψους 100 ευρώ για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές, σε περισσότερες από 1.600 μονογονεϊκές οικογένειες του νομού Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει να μοιράσει από την άνοιξη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μια κοινωνική παροχή που προτείνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν έστω και στο ελάχιστο οι οικογένειες αυτές.

«Θα δοθούν κουπόνια ύψους 100 ευρώ για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές, στις καταγεγραμμένες μονογονεϊκές οικογένειες στο νομό Θεσσαλονίκης και οι συμβεβλημένοι πωλητές των λαϊκών θα τα εξαργυρώνουν, εισπράττοντας το αντίτιμο, από τα κονδύλια στον ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το ημερήσιο τέλος«, είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Γιουτίκας.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης παροχής ο αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία, ενώ τα κουπόνια αναμένεται να λάβουν -σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία- 1.638 μονογονεϊκές οικογένειες του νομού Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στις σκέψεις είναι να δημιουργηθεί η πρώτη πρότυπη λαϊκή αγορά, μέσω οικονομικών δωρεών από ιδιωτικούς φορείς. Πρόκειται για μια λαϊκή αγορά που θα έχει ομοιόμορφους πάγκους, οριοθετημένους χώρους, καλαίσθητες τέντες κι έναν χάρτη στην είσοδο για να γνωρίζουν οι καταναλωτές που ακριβώς βρίσκονται τα προϊόντα και τα αγαθά που επιθυμούν να αγοράσουν. Η πρώτη πρότυπη λαϊκή αγορά θα στηθεί σε χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ.Γιουτίκα, μέσα στον Φεβρουάριο θα επιχειρηθεί με διαγραμμίσεις να μπει «τάξη» στις 91 λαϊκές αγορές στις γειτονιές του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό ο αθέμιτος ανταγωνισμός, ενώ θα συνεχιστούν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για την απομάκρυνση των παράνομων πωλητών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το παρασκήνιο της διπλωματικής κρίσης στις σχέσεις Αθήνας – Λονδίνου

Η απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκάλεσε …