Μην φορτίζετε το κινητό στον υπολογιστή-Δείτε γιατί!

Να ανοίξει την πόρτα για τα προσωπικά σας δεδομένα στους χάκερς θα μπορούσε μία απλή σας κίνηση, όπως να φορτίσετε το κινητό σας από τον υπολογιστή σας......

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, ερευνητές στο Kaspersky Lab, προειδοποιούν ότι συνδέοντας ένα iPhone ή ένα Android σε έναν υπολογιστή, έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά πολλών δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλλη.

Αυτό όπως εξηγούν, θα μπορούσε να περιλαμβάνει το όνομα του τηλεφώνου, τον κατασκευαστή, τον τύπο της συσκευής, το σειριακό αριθμό, πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος και του συστήματος αρχείων. Η ποσότητα των δεδομένων που αποστέλλεται ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή, αλλά κάθε κινητό μεταφέρει το ίδιο βασικό σύνολο πληροφοριών όπως το όνομα της συσκευής, τον κατασκευαστή και τον σειριακό αριθμό.

Οι ερευνητές έκαναν δοκιμές για να δουν πόσο εύκολο είναι να υποκλαπούν πληροφορίες και τελικά όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Οι χάκερς βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν τη δήθεν ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και να αποκτούν πρόσβαση σε όσα στοιχεία θέλουν, χωρίς να το γνωρίζει βέβαια ο χρήστης, οπότε αν και αυτές οι πληροφορίες μπορεί να φαίνονται εντελώς ακίνδυνες, είναι αρκετές για έναν χάκερ για να “σπάσει» ένα smartphone και να πάρει τον έλεγχο, σύμφωνα με το Kaspersky.

Οι ειδικοί προειδοποιούν αφενός να προτιμάται η φόρτιση από κανονικές πρίζες, αφετέρου να χρησιμοποιούνται μόνο αξιόπιστες συσκευές USB για τη φόρτιση μέσω υπολογιστή. Βασική είναι επίσης η εγκατάσταση κάποιου είδους λογισμικού προστασίας από ιούς που είναι ικανό να ανιχνεύσει malware.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …