Συνάντηση με τη Φ.Γεννηματά είχαν τα προεδρεία ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ

Τα τεράστια οργανωτικά, διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι - ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι - στα ασφαλιστικά Ταμεία, μετά τη βίαιη ενοποίηση στον ΕΦΚΑ που επέβαλε η κυβέρνηση χωρίς να λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις μας, ανέπτυξε το προεδρείο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, μαζί με το προεδρείο της ΠΟΠΟΚΠ, σε συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Στη συνάντηση, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ:

  • Έκρουσε τον "κώδωνα κινδύνου" τόσο για τα διοικητικά και επιχειρησιακά κενά τα οποία παρουσιάζει στην καθημερινή του λειτουργία ο ΕΦΚΑ, όσο και για την πορεία των εσόδων μετά το συνεχιζόμενο "αλαλούμ" με τις εισφορές. "Ο ΕΦΚΑ υπάρχει μόνο στα...χαρτιά, ενώ τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί": δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Βαγγ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζοντας ότι είναι αμφίβολο αν κάτω από τις σημερινές συνθήκες μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα απονομής των δεκάδων χιλιάδων συντάξεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα για 2, 3 ή και περισσότερα χρόνια.
  • Ζήτησε να γίνουν οι αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης αποτρέποντας νέες επώδυνες ανατροπές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …